Szergej Lavrov orosz külügyminiszter

Lavrov szerint a Nyugat agresszívan erőlteti rá a világ többségére a neokolonialista, Amerika-központú rendet

A Nyugat fékezi a nemzetközi kapcsolatok demokratizálódását, hogy fenntartsa globális dominanciáját – jelentette ki Szergej Lavrov külügyminiszter az Egységes Oroszország párt főtanácsa nemzetközi együttműködéssel és a külföldön élő oroszok támogatásával foglalkozó bizottságának pénteki moszkvai ülésén.

Debreceni állatkert leopárd

Egy szigetre költöztetik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára – közölte Aleksandar Sapic, a szerb főváros polgármestere pénteken.

Kígyó sziget Fekete-tenger

Románia a nemzetközi jog alapján rendezett területvita példájának tartja a 14 éve született román-ukrán tengerjogi egyezményt

A bukaresti külügyminisztérium (MAE) szerint a fekete-tengeri Kígyó-sziget kontinentális talapzatának Románia és Ukrajna közötti felosztása kiváló példája annak, hogyan lehet békés úton, a nemzetközi jog eszközeivel rendezni egy évtizedek óta megoldatlan területvitát a Fekete-tenger térségében.

Vlagyimir Putyin

Putyin a sztálingrádi győzelem 80. évfordulóján emlékeztetett, hogy Oroszországot a csatatéren nem lehet legyőzni

Ismét “keresztes” német tankok fenyegetik Oroszországot – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a sztálingrádi győzelem 80. évfordulója alkalmából megrendezett volgográdi ünnepi koncerten.