Kiskorú gyermekével az ölében vezetett Nyíregyházán

Rendőrség

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai vontak intézkedés alá egy személygépkocsit, és annak vezetőjét 2020. május 27-én délelőtt Nyíregyházán- tette közzé a police.hu

A motoros rendőrökkel szemben közlekedő 25 éves nő, a 4 éves gyermekével az ölében vezette gépkocsiját, miközben még a biztonsági övet sem használta. Az egyenruhások döbbenten hallgatták az anya nem csupán szabálytalan, de rendkívül balesetveszélyes tettének magyarázatát, mely szerint azért közlekedett szabálytalanul a közúti forgalomban, hogy a fia érezze milyen a vezetési élmény.

A rendőrök a járművezetőnek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt tízezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés, azaz a gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt pedig a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyorsított eljárásban harmincezer forint pénzbírságot és 3 előéleti pontot szabtak ki az elkövetett jogsértés miatt.

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetik azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve vesznek részt a közúti közlekedésben. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be!

A passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések elkerülése, illetve súlyossági fokának csökkentése érdekében.