Artyom Dzjubát nem szerződteti le a Ferencváros

Sport

A bajnoki címvédő Ferencváros orosz vezetőedzője megerősítette, hogy nem igazolják le a sokszoros orosz válogatott labdarúgót, Artyom Dzjubát.

Sztanyiszlav Csercseszov a moszkvai Szport Ekszpressznek nyilatkozva úgy fogalmazott: “egyértelmű, hogy egy ilyen szintű és ilyen tapasztalattal rendelkező játékos iránt megvan a piaci érdeklődés”, és bár a tervek közt szerepel a keret további erősítése, az FTC nem kívánja szerződtetni a szentpétervári Zenit korábbi játékosát.

A tréner, aki volt az orosz válogatott szövetségi kapitánya is, leszögezte, hogy magyar együttesének támadószekciója teljes. A 33 esztendős Dzjuba májusban jelentette be, hogy távozik a szentpétervári klubtól, amelyben 2015 óta futballozott. Ez idő alatt 249 mérkőzésen szerepelt, 108 gólt szerzett és 70 gólpasszt adott, s eredményességét tekintve a második helyet foglalja el a Zenit történetében.

A Zenittel – a kupa- és szuperkupa-sikerek mellett – négyszer nyert bajnokságot, kétszer volt gólkirály a Premjer Ligában. Dzjuba az orosz élvonalben összesen szerzett 148 találatával vezeti a pontvadászat örökranglistáját.