Áder János Szegeden horgászik

Áder János kiváló taktikájával megnyerte a szegedi horgászversenyt

Ország

Áder János korábbi köztársasági elnök is részt vett a kilencedik alkalommal megrendezett Magyar Horgászat Nagyköveteinek Horgászversenyén. A horgászversenyt a szegedi Maty-éri Kajak-Kenu pályán rendezték meg. – írta meg a Bors


Jó idő volt a horgászáshoz, de rekordfogást nem tudtak elérni a horgászok. Áder János is csak kisebb halakat tudott kifogni. Viszont korán felismerte, hogy hiába vár a nagyhalakra nem fog eredményre vezetni, ezért taktikusan stratégiát váltott, ami sikert hozott számára, hisz időben meghozott jó döntésével végül megnyerte a versenyt.

„Az első negyed óra után világossá vált számomra, hogy ebben az időben szinte lehetetlen pontyot fogni. Ezért taktikát váltottam, és a part közelében próbálkoztam keszegekre, kárászokra, de szinte csak törpeharcsa jött, összesen 37 darab. Örülök, hogy sikerült nyernem.”

Áder János mióta visszavonult a köztársasági elnökségtől több szabadidővel rendelkezik, amit próbál hasznosan és tartalmasan eltölteni.

„Törekszem legalább hetente egyszer lemenni a vízpartra. Ebben a nyári melegben elsősorban keszegezni szoktam, mert az a tapasztalatom, hogy ilyenkor azt lehet fogni. A tilalom után pedig a Balatonon kősüllőre, süllőre horgászom majd. Van egy jó barátom, akivel eljárok, vele nem szoktunk nullázni.” – mondta Áder János.

A volt köztársasági elnök a horgászatot nemcsak hobbinak gondolja, hanem kapcsolatteremtő tevékenységnek is, mely összehozza a családot, barátokat. Megemlítette, hogy a fiával is rendszeresen szokott horgászni, ami jót tesz a kapcsolatuknak.

„Vele pontyozni szoktam. A barátai közül többen szeretnek pecázni, ilyenkor az egész társasággal együtt megyünk le. A fiam nem olyan szenvedélyes horgász, mint én, ezért általában én adom neki szereléket. Ez számomra nem túl pihentető, hiszen inkább segédkezem neki, mint pecázom, de szívesen teszem, mert nagyon jót tesz a kapcsolatunknak egy-egy ilyen apa-fia program.”