kamion ellenőrzés

Fokozott ellenőrzést tartottak az M3-as szabolcsi szakaszán a rendőrök

Rendőrség

 2023. szeptember 22-én átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság együttműködő hatóságaival az M3-as autópálya vármegyei szakaszán. – közölte a police.hu

A szabolcsi rendőrök a közlekedőket a Mohos pihenőhelyre terelték ki, ahol ellenőrizték a járművezetők és utasaik okmányait, a biztonsági öv használatát, valamint a járművek műszaki állapotát is. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

Az ellenőrzésben részt vettek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt, a Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal, a vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 2 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 10 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, és 3 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt 47 esetben közigazgatási hatósági bírságot szabtak ki.