Szeged, Bringás Reggeli, EPAM, Felsó Tisza-part, gyümölcs, kerékpár

Péntek délután az autómentes nap alkalmából színes programokat tartanak Nyíregyházán

Helyi hírek

Pénteken egy színes programsorozattal készül az önkormányzat és a BringaSziget. Az Európai Mobilitási Hét keretében szervezett Autómentes napot a Kossuth téren tartják. Lesznek színpadi produkciók, kerékpár-bemutató, kerékpáros akadálypálya, ajándékok.

13:00 órakor kezdődik az autómentes nap hivatalos megnyitója, de már reggeltől várják teával és bundáskenyérrel azokat akik otthon hagyták az autót, és arra törekednek, hogy gépkocsi nélkül közlekednek.

A délutáni programok közül a Burratino Bábszínház – Kukac Gubanc című előadását nézhetik meg a kicsik és nagyok, bemutatót tart a Fatum – Nyíregyháza röplabda csapat, de lesz kerékpárbemutató és az Y2K tánccirkusz is fellép.

„Arra készültünk, hogy bemutassuk a kerékpáros közlekedésben lévő lehetőségeket, lesz egy kis kerékpáros akadálypálya, aki ezt teljesíti, mindenki kis ajándékot kap. Az együttműködő partnerek is itt lesznek. A Mobilissimus a tömegközlekedés létjogosultságára fogja felhívni a városlakók figyelmét, a Europe Direct magát a környezettudatos közlekedést próbálja propagálni egy totó kitöltésének a segítségével, melynek fődíja egy bringa lesz” – mondta Juhász Miklós.

17 órakor kerékpáros felvonulás indul a Kossuth térről a Bujtosi-tóig, majd onnan vissza. Ezt követően történik meg a közlekedési totót kitöltők között egy sorsolás, a nyeremény egy kerékpár lesz.