Csoportosan támadtak egy traktorosra Ózdon

Rendőrség

Az Ózdi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 19 éves férfival és egy 43 éves nővel szemben. – közölte a police.hu

A gyanúsítottak és családtagjaik 2022. június 18-án 20 óra körül Ózd egyik utcáján tartózkodtak, amikor arra közlekedett egy férfi a traktorával.

A sofőr – a biztonságos továbbhaladás érdekében – használta a jármű kürtjét, amely után az úton tartózkodók lehúzódtak, azonban fenyegető szavakat kiáltoztak, majd két személy a traktor vonólapjára is ráugrott. Ekkor a traktoros megállt, amelyet követően őt bántalmazták, illetve megrongálták a járművét is.

A járőrök az értesítésüket követően néhány percen belül a helyszínre érkeztek, ahonnan két főt állítottak elő, őket gyanúsítottként ki is hallgatták.A rendőrkapitányság a jelen nyomozáson túlmenően közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt is eljárást indított.

Az ügyben jelenleg is további adatgyűjtéseket, kihallgatásokat és egyéb nyomozási cselekményeket hajtanak végre a nyomozók.

A közösségi oldalán Janiczak Dávid Ózd polgármestere a következő mondatokat írta a büncselekménnyel kapcsolatban.

“Szombaton 20:40-kor mezőgazdasági munkából tartott haza traktorával az idős centeri lakos, aki egy utcán tartott ballagási buli miatt hangjelzést használva próbálta biztonságba terelni az ott mulatókat. A helyszínen áthaladva, visszapillantva egy eldőlő egyént vett észre, ezért visszatolatott, hogy esetleg ő sodorhatta-e el, vagy csak az ittas állapot miatt dőlt el. Visszaérkezve az ittas fiatalok a traktorra hátulról felmászva az ott nyitva lévő ablakon keresztül ütlegelni kezdték, majd hozzájuk csatlakozva oldalról is felmásztak az oldalsó üvegajtót összetörve szintén ütni kezdték az idős urat. Lélekjelenlétének köszönhetően egy barátjának még vészjelzést tudott telefonon küldeni, aki hamar a helyszínre érve megállította a lincselést, közben a rendőröket is a helyszínre hívták.”

Fotó:Facebook/Janiczak Dávid