Gépkocsifeltörőt állított bíróság elé az ügyészség

Rendőrség

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség – gyorsított eljárásban – bíróság elé állított egy 56 éves férfit, aki egy hónappal ezelőtt egy budapesti mélygarázsban szétcsavarozott ollóval, két autót próbált feltörni. A bíróság a többszörösen büntetett férfit 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte.

A tényállás szerint az 56 éves férfi 2022. január 18-án, kora délután, egy XI. kerületi bevásárlóközpont mélygarázsába ment azzal a céllal, hogy gépkocsikat törjön fel, és azokból értékeket tulajdonítson el.

A vádlott odalépett egy lezárt autóhoz, többször körbejárta, az utastérbe is benézett, majd a vezetőoldali ajtó zárszerkezetét szétcsavarozott ollóval próbálta felfeszíteni, amivel 80.000 forint kárt okozott. A férfi a zárat végül nem tudta kinyitni, ezért tovább ment. A veszélyeztetett érték 30.000 forint volt.

A férfi ezután célirányosan egy másik sorban parkoló gépjárműhöz ment. Azt is körbejárta, majd a vezetőoldali ajtó zárszerkezetét a fél olló szárával felfeszítette, így zár kinyílt. A vádlott már éppen a csomagtartót akarta felnyitni, amikor a cselekményét figyelemmel kísérő rendőrök elfogták. A lopással veszélyeztetett érték mintegy 86.000 forint volt, a rongálási kár több mint 60.000 forint.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, ennek eredményeként a kerületi ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének, valamint bűntettének kísérlete miatt, mint többszörös visszaesőt, bűnösnek mondta ki. A bíróság a férfit 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte azzal. hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.