Késsel támadt főnökére a közmunkás férfi – letartóztatta a bíróság

Rendőrség

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. április 30-án emberölés előkészületének bűntette miatt indult eljárásban egy hónapra elrendelte D.Zs. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. április 28-án a reggeli órákban egy Szabolcs megyei település külterületén dolgozott közmunkásként, amikor szóváltásba keveredett a munkát irányító sértettel. A gyanúsított többször megöléssel fenyegette a munkairányítót, majd zsebéből elővett egy kést és ölési szándékát kiabálva üldözni kezdte a férfit.

Ekkor a gyanúsítottat a munkatársai lefogták, így megakadályozták, hogy megszúrja a munkavezetőt, de ő kiszabadult fogásukból és tovább követte a sértettet kezében a késsel. A sértett ekkor a közelben parkoló személygépkocsijába menekült és onnan telefonon kért segítséget.

Mivel a gyanúsított azt követően is kitartóan támadta késsel a kezében a sértettet, hogy munkatársai megpróbálták ebben megakadályozni, a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén ismét a sértett életére törne, vagy újabb bűncselekményt követne el sérelmére, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges mivel azt az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni – tájékoztatott a Nyíregyházi Törvényszék.