kórház

A nyíregyházi kórház kórtermében gyilkoltak meg egy 74 éves nőt

Helyi hírek

Az eset még 2022 októberében történt Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórház Sóstói úti intézményében. A kórház azóta sem ismerte el a felelősségét.

A 74 éves asszony 2022 október 6-án hunyt el a nyíregyházi kórházban, ahová öt nappal korábban tüdőgyulladás miatt került – írja a naphire.hu a Blikk cikke alapján. Ahogy a lap írja, az asszony betegségéből rövidesen felépülhetett volna, csakhogy a kórteremben váratlanul meggyilkolták. A sors furcsa fintora, hogy a zsaruk felelősségre sem tudták vonni az elkövetőt, hiszen néhány nap leforgása alatt ő is elhunyt.

Julianna testvére a Blikknek mesélte el, hogy rendszeresen járt látogatni a később elhunyt asszonyt a kórházban, egyik nap arra ment be, hogy Julianna feje teljesen be volt kötözve és csak a szeme látszódott ki.

Szörnyű állapotban volt a testvérem, csak annyit tudott suttogni, hogy egy magas ember bántalmazta, másnap pedig meg is halt szegény. Az orvosok azt mondták, biztosan öngyilkos akart lenni, de ez hazugság volt!

– véli Julianna testvére, Erzsébet. Mint kiderült Juliannát az egyik betegtársa egy törött csészével gyakorlatilag agyonverte. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint az asszony testét mindenhol metszett és vágott sérülések borították, halálát vérveszteséges sokk okozta. A bűncselekmény elkövetője a rendőrségi nyomozás szerint Julianna szobatársa volt, aki néhány nappal később szintén elhunyt. A halált okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárást 2023. március 30-án az elkövető halála miatt megszüntették.

Julianna hozzátartozói azonban nem biztosak abban, hogy valóban ő volt a gyilkos. Mielőtt az idős asszony ugyanis elhunyt volna, még volt lehetőségük beszélni vele.

Azt mondta, arra lett figyelmes, hogy a vérző nővérem nagyon sírt, fogta a fejét, ő pedig csak odament az ágya végébe, de senkit nem látott. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy valóban ő volt a valódi gyilkos

– mondta Erzsébet. A család ügyvédje polgári pert indított a kórházzal szemben, úgy véli, ilyen nem történhetett volna meg, ha a beteg megfelelő gondozásban részesül. Az intézmény nem ismerte el felelősségét.