A Nyírség Táncegyüttes tagjai a húsvéti locsolkodás népszokását elevenítik meg a Sóstói Múzeumfaluban Nyíregyházán 2022. április 18-án. MTI/Balázs Attila

Húsvéti programok Nyíregyházán és környékén – hova menjünk a hosszú hétvégén?

Helyi hírek

Programajánló a húsvéti hétvégére nyíregyházi és környékbeli lehetőségekkel. Válogasson kedvére, és töltse kellemesen az ünnepet!

Húsvéti programok Debrecenben és környékén >>

Húsvéti programok Nyíregyházán

Nyíregyházi Állatpark

A húsvéti ünnepek alatt változatos programokkal vár a Sóstó Zoo:

Fókashow
Makierdő
Állatsimogató a parasztudvarban

Fakultatív program:
-tevegelés
-KocsikáZoo
5000 állat 35 hektáron
https://sostozoo.hu/programok

Falusi Húsvét a Sóstói Múzeumfaluban – március 29., péntek-április 1., hétfő

A kereszténység egyik legnagyobb ünnepén, a tavasz első jeles napján, számtalan programmal kedveskednek az érdeklődőknek.

A nagyhét utolsó napjaiban, nagypénteken és nagyszombaton a hagyományos tojásfestést próbálhatják ki gyermekek és felnőttek egyaránt. Kóstolhatnak böjti ételeket, valamint nagyszombaton megterítjük a görögkatolikus és református húsvéti asztalokat is.

Húsvétvasárnap is lesznek fellépők a faluközpontban, vendégül látják Boka Gábor vásári képmutogatót és a Dalinda Énekegyüttest is. Az Aranyszalma Táncegyüttes kamaracsoportja feleleveníti a Szatmárban ismert húsvéti kántálást és természetesen színpadi előadással és táncházzal is megörvendezteti a látogatóinkat. Kész Réka, a Sóstói Múzeumfali ifjú etnográfusa, szűkebb hazájának, a kárpátaljai Salánknak mutatja be a hímestojásait, a tojásdíszítés szimbolikáját.

A Nyírség Táncegyüttes tagjai a húsvéti locsolkodás népszokását elevenítik meg a Sóstói Múzeumfaluban Nyíregyházán 2022. április 18-án. MTI/Balázs Attila

Ezen a napon a „…hogy egy pár tojással megváltsa magát…” című kiállításon mutatják be a tojásdíszítő verseny nevezőinek szebbnél szebb alkotásait, és természetesen az eredményhirdetés sem maradhat el!

Húsvéthétfőn a Nyírség Táncegyüttes 10.00-kor nyitja meg a locsolóudvart a jánkmajtisi portán, természetesen tánccal, énekkel és hagyományos locsolással. Ezen a napon, minden látogató részese lehet az ősi termékenységvarázslás emlékeit őrző húsvéti locsolásnak. A lányok részéről bátorságra és hímes tojásra, a vállalkozó szellemű legények részéről pedig egy nagyszerű locsolóversre lesz szükség.

Minden órában csatlakozhatnak a Nyírség, illetve a Tánctanoda néptáncosainak csapatához, hogy újra átélhessék a hagyományos locsolkodás élményét. A faluközpontban 11.00 órakor a Batyu Színház „Elvarázsolt mesékkel” várja a családokat.

Az érdeklődők a református és görögkatolikus húsvéti szokásokkal is megismerkedhetnek, valamint 14.00 órakor a templomban református istentiszteleten vehetnek részt. A Tánctanoda lelkes táncosai tavaszi falukerülésre hívják a Múzeumfalu látogatóit, melynek helyszíne a faluközpont.

14.30-kor a kárpátaljai Kokas Banda koncertje kezdődik, a nap végén pedig egy hamisítatlan Húsvéti Bál hangulatát idézik meg.
A Sóstóhegyi Szabó Lőrinc Általános Iskola állatsimogatóval színesíti a rendezvényt.

A kocsmaudvaron húsvéti ételkóstoló, a Temetőcsősznél gyógytea vár mindenkit. Lesz még kosaras körhinta, népi játékok sokasága a Méhecske Játéktér segítségével, lovaskocsikázás, mesterségbemutató, térképes felfedező játék, falusi vásár és szabadban felállított fotósarok is.A felnőttek 2000 Ft/fő, a nyugdíjasok és diákok 1000 Ft/fő áron válthatnak jegyet a rendezvényre. 6 év alatt és 70 év fölött a belépés ingyenes.

Húsvét a Parlagi tanyán – március 31., vasárnap

Szeretettel vár Mindenkit a Parlagi Tanya kettő- vagy négylábú, szőrös vagy éppen tollas, gágogó,hápogó,mekegő hangot kiadó lakói!
Kicsiknek és nagyoknak, állat- és természetkedvelő látogatóinknak egyaránt szeretnénk emlékezetes élményekkel szolgálni. (Eső esetén gumicsizma, kánikula esetén kalap, naptej)

Felhívjuk a figyelmét a kedves Látogatóinknak, hogy a Parlagi Tanya Falusi vendégasztal keretén belül a korlátozott befogadóképessége végett, a vasárnapi Tanyalátogatásra előzetes telefonos regisztráció formájában lehet jelentkezni (06 30/676-16-49) Aki nem regisztrál előzetesen telefonon azt nem áll módunkban fogadni.

Hozzájárulási díj: 1500.-/ fő.

Húsvéti családi délután Pancsi bohóccal az Aquariusban – március 30., szombat

Várunk benneteket a vízi kalandok birodalmában, ahol a vidám Pancsi bohóc garantáltan felhőtlen szórakozást kínál majd számotokra!A gyerekeknek szóló óriás buborék show és tojáskeresés mellett családi vetélkedők is színesítik a délutánt. Mondjatok egy húsvéti locsolóverset és csokitojással jutalmazunk, hogy vidám, tavaszi hangulatban tölthessétek az ünnepnapot! Dátum: 2024. március 30.

Húsvéti programok Nyíregyháza

Jegyek online is kaphatók a következő linken: https://ticketbase.eu/partner/aquarius-elmenyfurdo-42

Húsvéti Tojásvadászat a Park Hotel Sóstóban – április 1., hétfő

Gyertek el hozzánk, és keressétek meg az összes elrejtett tojást, amelyek közül több is értékes nyereményt rejt!

Dátum: 2024.04.01. Húsvéthétfő
Érkezés: 10:00 Tojáskeresés: 10:30
Helyszín: Park Hotel Sóstó
Nyíregyháza, Sóstói út 70, 4431

Húsvéti programok Nyíregyháza

Mi vár rátok?

Tojásvadászat: Keresd meg a rejtett tojásokat a parkban!
Térjel Design- és Kézműves Vásár: 15 kézműves alkotó design tárgyainak vására
Gyermekműsor: Munkácsi Anita és Nagyidai Gergő műsora
Jazz koncertek: Artézis Trió és Papp Csaba Trió élő koncertje

A tojásvadászatra a belépőjegy: 1000 Ft/fő

ÉRTÉKES NYEREMÉNY A TOJÁSOKBAN! A további programok INGYENESEK mindenki számára.

Húsvéti Piknik az Állatbarát Alapítványnál – március 29, péntek

Március 29-én, nagypénteken egy szuper kis tavaszi programmal készülünk nektek a menhelyünkön.
Már láthattátok, hogy van pár nyuszkó nálunk, aznap lehetőség lesz őket megsimizni, élőben megnézni a húsvét jegyében, a gyerekeknek készülünk tojásfestő programmal, kreatív sarokkal, lesz tavaszi fotósarok, az Eufória Decor húsvéti és tavaszi díszekkel vár benneteket, a Yennegurumi standnál pedig horgolt húsvéti figurákat tudtok vásárolni.

Húsvéti programok Nyíregyháza

Jótékonysági sütivásárt is terveznénk aznapra, ha akadna pár vállalkozó szellemű hölgy, akik egy kis sütivel hozzá tudnak járulni az eseményhez.  Szörpös/limonádés pult is vár majd benneteket.

Természetesen a legfontosabb célja ennek az eseménynek sem más, mint hogy az összes kutyánk sétáljon egy hatalmasat, és a kedvesebb cicáink is bezsebelhessenek pár extra simogatást.

Nyuszifutás – március 29., péntek

Fuss ismét a húsvéti nyúllal, aki cukorágyúval, ugrálóvárral, bohóccal, Tapsi-expresszel, tombolával és játszóházzal érkezik a Nyíregyházi Atlétikai Centrumba.

Időpont: 10:00 – 13:00

Vásárosnamény

Movie Planet -Tematikus Családi Élménypark – tavaszi nyitás – március 29., péntek-április 1., hétfő

A Movie planet Tavaszi nyitásra invitál.
Szórakozás az egész családnak!
Továbbra is belépőjegyeink tartalmazzák az összes játék korlátlan használatát és 14 attrakció között válogathatnak majd a kedves Vendégeink.
Köztük Magyarország legnagyobb és egyetlen vizes hullámvasútja!
Itt lesz Barbie, szálljatok be pink autójába, és szelfizzetek vele!
2024 nagy újdonsága: hologram vetítés!
Szeretettel várunk mindenkit
Március 29. 30. 31. és
Aprilis 1-jén
Nyitás
10.30
Zárás
17.30
Programok:
Dino világa vetítés
11:30 és
15:00 órakor
Mesebeli figurák találkozója és ingyen fotózás
13:00 órakor
Info 0670 6258964.

Tiszadob

Húsvéti ünnepi programok a tiszadobi Andrássy-kastélyban –  március 31., vasárnap – április 1., hétfő

Programok:

2024. március 31.: Díszítsünk közösen tojásfát! Aki szeretne ebben részt venni, hozzon magával egy saját készítésű tojást, amit elhelyez az erre a célra kijelölt fán.

2024. április 1.: Gyerekek, gyertek kincset keresni a parkban! Ha ügyesek vagytok és jól olvastok térképet, akkor eljuthattok a kincshez.

A programokon való részvétel ingyenes!

Tiszadobi Andrássy kastély
Fotó: MTI/Balázs Attila

Ezek mellett 2024. március 31. – én múzeumpedagógiai programmal is várjuk önöket!
Egy izgalmas és kreatív kaland során keressük a válaszokat, hogyan élték meg a húsvétot a 19.sz. második felében, illetve mennyit változott mára a húsvéti locsolkodás szokása. Kézműves foglalkozás keretében megalkotjuk saját locsolókölninket is.
A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melynek a díja belépőjegy + 1000 Ft.

Nyírbátor

Húsvéti játszóház Nyírbátorban a Fedeles Lovardában és környékén 2024. április 1-jén

Programok:

10:00-15:00 – Kisállatsimogató
10:00-15:00 – Kültéri játékok, játszóház, körhinta, ügyességi játékok, cukorágyú, fotófal
10:00-15:00 – Kézműves foglalkozás, arcfestés, lufihajtogatás, csillámtetoválás a Míves Kezekkel
11:00 – Lovagoltatás
11:00, 12:00, 14:00 – Húsvéti tojáskeresés

Húsvéti programok Nyírbátor

Kisvonat indul a Kulturális Központ mögötti játszótér mellől:
9:45; 10:30; 11:10; 11:50; 12:30; 13:15

Visszaindulás a Lovardától a „Pennys” játszótérhez:
10:00; 10:45; 11:25; 12:10; 12:45; 14:00bna A program ingyenes!

Tokaj

Tojáspingáló családi nap – március 29., péntek, 10:00 – 16:00

Tojáspingáló családi napot szervez a Tokaji Múzeum március 29-én, nagypénteken a Világörökségi Bormúzeumban.

Húsvéti családi délután – március 31., vasárnap

Húsvéti programok Nyíregyháza

Húsvéti családi délutánt szervez a tokaji Kulturális Központ éls a római katolikus egyházközség a Paulay Ede Színház melletti parkolóban március 31-én, húsvét vasárnap délután.