A vakok és gyengénlátók nemzetközi napja alkalmából Önkéntességért Díjakat adtak át Nyíregyházán

Helyi hírek

Október 15-én  van a vakok és gyengénlátók nemzetközi napja, amit 1969 óta rendeznek meg. Nyíregyházán a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete szervezett ünnepi rendezvényt a jeles naphoz kapcsolódóan szerda délután a vármegyeháza dísztermében, ahol átadták az Önkéntességért Díjakat, és ünnepi műsort is hallgathatott a közönség.

A nemzetközi nap célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a vakok és gyengénlátók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit és a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját. Nyíregyházán a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete szervezett ünnepi rendezvényt a jeles naphoz kapcsolódóan szerda délután a vármegyeháza dísztermében.

Egy ünnepi műsor keretében átadták a 2022-ben alapított Önkéntességért Díjakat.  Az  idén a díjakat Deme Jánosné és Deme János, az egyesület mátészalkai kistérségében működő Óda a fényhez látássérültek klubjának alapítói és működtetői, valamint G. Kosik Anita, a Móricz Zsigmond Színház színművésze kapták.