Útépítés a debreceni Csűry Bálint utcán

Helyi hírek

A Csűry Bálint utcán megkezdődött munkálatokról sajtótájékoztató keretében számolt be Kovács István önkormányzati képviselő és Pósán László országgyűlési képviselő 2022. szeptember 20-án a helyszínen.

Amint azt Kovács István elmondta, ezzel az útépítéssel nagyon régi vágya teljesül az itt lakóknak, hiszen eddig nagyon nehéz volt a közlekedés ebben az utcában, főleg esős időben. Sokszor próbálták egyengetéssel, feltöltéssel, stabilizálással javítani az utca állapotát, de az aszfaltburkolat jelent majd végleges és biztos megoldást.

Jelenleg a munkálatok előkészítési folyamata zajlik. Az utca teljes egészében, 314 méter hosszan, 4,5 méter szélességben kap szilárd burkolatot, s zárt csapadékvíz-elvezető rendszer is épül. A munkálatok összköltsége bruttó 84 millió forint, amit az önkormányzat teljes mértékben saját forrásból finanszíroz. A kivitelezőnek szerződés szerint hét hónapja van a munkálatok elvégzésére, de – az időjárási körülmények függvényében – a remények szerint várhatóan még ebben az évben elkészül a beruházás.