Országos diákköri konferencia a Nyíregyházi Egyetemen

Egyetem Helyi hírek

A Nyíregyházi Egyetem ad otthont a XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia két szekciójának is, amely programsorozat a felsőoktatási versenyek legrangosabb küzdelme.

Két szekció megrendezését is vállalta az intézmény, így a Pedagógia, Pszichológia, Andragógia és Könyvtártudományi, továbbá a Tanulás- Tanításmódszertani és Tudástechnológiai szekciók otthona lesz a nyíregyházi campus. A két szekcióban több, mint 50 tagozatban mutatják be tudományos eredményeiket a versenyzők – tájékoztatott a szervezőbizottság.

A TDK, azaz a Tudományos Diákkör kiemelt jelentőségű a felsőoktatási intézményekben, ugyanis olyan diákok lehetnek TDK tagok, akik aktuális tanulmányaik mellett tudományos, kutató tevékenységet is végeznek kutatóműhelyekben. Ebből az alkotómunkából születik meg az a tudományos diákköri dolgozat, amellyel a diákkörös hallgatók az OTDK-n mérettetik meg magukat. Az eseményt online formában 2021. április 20-22-e között, a tavaszi szünetben rendezi meg a Nyíregyházi Egyetem – olvasható az egyetem honlapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük