Nagy tisztogatást hajtott végre az MVM, a vezetői a többségét kirúgta

Gazdaság

Az MVM Zrt. 2023. január 23. napjával megújult igazgatósága a hatékonyság jegyében 2023. május 8-tól átalakítja az operatív vezetését, ami miatt az öt vezérigazgató-helyettesből négyet elküldenek. – közölte az MVM Zrt.

Távozik Spilkó József termelési és műszaki vezérigazgató-helyettes, Alkér Zoltán infrastruktúra vezérigazgató-helyettes,  Sum János Szilárd kereskedelmi vezérigazgató-helyettes és Fluck Benedek humánerőforrás-és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes. Az MVM Zrt. az alsóbb szintekről is több embert kirúgott, a hat csoportszintű igazgatóból hármat, köztük Tokai Magdolna csoportszintű támogatáskoordinációs igazgatót, Dr. Cseh Tamás Zoltán csoportszintű nemzetközi-, befektetési üzletági és tranzakciós igazgatót, illetve Dr. Tomaj Balázs csoportszintű kiemelt ügyekért és kapcsolatokért felelős igazgatót is felmentette munkájából.

A Telex szerint a kirúgások mögött az állhat, hogy a frissen kinevezett vezérigazgató átvilágitotta a céget és nem volt elégedett a látottakkal.

“A sok különböző leányvállalat, alegység, kft. sokféle irányba húzott, nem voltak nagy, közös irányok. Inkább mindenki a maga pecsenyéjét sütögette, és itt most nem valami nemtelen ügyletre vagy korrupcióra utaltak a forrásaink, hanem arra, hogy a saját egyéni érdekeik és céljaik alapján dolgoztak az egységek.” -írta a Telex

A változások következményeként az MVM Zrt. tájékoztatása szerint a szervezetük egyszerűbb és átláthatóbb lesz, ami hozzájárul a Csoport versenyképességének javításához.

Óriási nyereséggel zárta a tavalyi évet az MVM Zrt.