Lagzi Lajcsi

Az energiaszolgáltatók rendkívüli mérőállás diktálást biztosítanak

Gazdaság

Rendkívüli diktálási lehetőséget biztosít az MVM és az E.ON is az ügyfeleinek, hogy soron kívül bediktálják a gáz és áram mérőállásaikat, amennyiben a fogyasztó nem él a bediktálással, a szolgáltató becslés alapján határozza meg a mérőállást.


A 2022. augusztus 1-jei árváltozás miatt rendkívüli lehetőséget biztosítunk a mérőállás bediktálására és augusztus 5-ig. Azon ügyfelek is megadhatják a mérőállásukat, akiknek nem most van a diktálási időszaka, vagy az energiaszolgáltató állapítja meg a számlákban elszámolt havi részmennyiséget – írja portálján az MVM.

Kérik, mindenki ügyeljen rá, hogy tényleges mérőállását pontosan diktálja be. Az eddigi fogyasztásától jelentősen eltérő mérőállást a számlázás során felülvizsgálhatják, és módosíthatják a hálózati elosztó leolvasása alapján.

Mint ismert, augusztus 1-jétől a lakossági ügyfelek mérési pontonként, azaz mérőnként a villamos energia esetében évi 2523 kWh, míg a földgáz esetében évi 1729 m3, azaz 59 132 MJ fogyasztásig vehetik igénybe a rezsicsökkentett árszabást. Ez felett a jóval drágább, piaci tarifát számolja fel a szolgáltató.