Bírságot kapott Media Markt, ajándékutalványt ad kárpótlásként a vevőknek

Valótlan árkedvezményekkel reklámozott négyféle televíziókészüléket a Media Markt Magyarország Kft. – ezt tárta fel a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A GVH Versenytanácsa 23,9 millió bírságot szabott ki az elektronikai áruházláncra, amely elismerte a jogsértést, és a büntetésen felül több mint ezer érintett vásárlónak összesen több mint 20 millió forint kompenzációt fizet.

Sungeel akkumulátor-feldolgozó

Az ipari termelés 2,6 százalékkal csökkent, viszont a legnagyobb súlyú járműgyártás 14,4 százalékkal bővült

2023 júliusában az ipari termelés volumene 2,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 2,5 százalékkal mérséklődött – erősítette meg szerdán kiadott második becslésben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szijjártó Péter szerint az Audi nemcsak a termeléssel, hanem a magyarországi fejlesztéseivel is hozzájárul az ország fejlődéséhez

Az Audi és Győr fejlődése szorosan összekapcsolódik egymással, de a vállalat az egész magyar gazdaság sikereihez is jelentősen hozzájárult az utóbbi időszakban – jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Sungeel akkumulátor-feldolgozó

2,6 százalékkal csökkent egy év alatt az ipari termelés

2023 júliusában az ipari termelés volumene 2,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 2,5 százalékkal mérséklődött. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2023 júniusához mérten 2,8 százalékkal nőtt – jelentette csütörtökön első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

100 ezer tonna paradicsom termésre számít idén az Agrárkamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitveB) közös prognózisa szerint idén is jó termésre számítanak az ipari paradicsomtermesztéssel foglalkozó gazdálkodók: mintegy 100 ezer tonnányi paradicsomot takaríthatnak be a termelők.