Megérkezett Japánba a szatmári szilvás péksütemény – A fanyar íz különlegesnek számít a szigetországban

A napokban a japánok új ízeket kóstolhatnak saját hazájukban, ugyanis forgalomba került a magyar csokis-szatmári szilvás croissant. A péksütemény mellett később az üveges lekvárokat is megvásárolhatják majd, sőt idővel a magyar meggybefőtt is a boltok polcaira kerülhet.

Nincs grillszezon berner virsli nélkül!

Kívül roppanós, belül húsos és krémes isteni finom. Mi az? A berner virsli! A jó idő beköszöntével egyre nagyobb kedvünk van ahhoz, hogy kimenjünk a kertbe és grillezzünk. Szerencsére a korlátozások enyhítésével akár már kisebb baráti találkozót is tudunk tartani a kertünkben, amit a grillezés tehet igazán hangulatos és vidám élménnyé. Ha pedig grillezés, akkor […]

Egy gurmé fogás, amiről még soha nem hallottál: megérkezett a Székely Szusi

Az Andrássy úton kóstolhatjuk meg a fúziós konyha remekeit – Az újranyitás óta ismét felpezsdült az élet a fővárosban, és régi, kedves helyeink is megújult kínálattal jelentkeznek. Nem kivétel ezalól az Andrássy úti SZÉK Restaurant & Bar sem. A felfrissült étlapon mostantól olyan kreációk is helyet kapnak majd, amik a nagyvilág ízeit ötvözik a székely […]

A hónap receptje: spárgatorta a német Schwetzingenből

Bár a tavasz kis késésben van itthon, lassan megjelenik a piacokon az idei, friss spárga. Az áprilisi zöld hónaphoz igazodva (egyetek szezonálisat!) mi is idényjellegű élelmiszerhez ajánlunk most receptet, ezúttal Németországból. Azon belül is a baden-württembergi „spárgaháromszögből”, Schwetzingenből, amelyet a spárga fővárosának is szoktak nevezni, és ahol már javában tart a Spargelzeit, a finom zöldség szezonja.