Szeged, Hanami, cseresznyevirágzás, rendezvény, Füvészkert, SZTE, természet, virág, kirándulás

Töltse ki az SZTE természetvédelmi kvízét és nyerjen belépőt a Füvészkertbe

Egyetem

Május 22-e a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Napja és a Magyar Természet Napja. Ebből az alkalomból nyereményjátékot hirdet a Szegedi Tudományegyetem. A természetvédelmi kvízt helyesen kitöltők között SZTE Füvészkert belépőket sorsolnak ki a szervezők.

Mit jelent a biodiverzitás? Hány nemzeti park található Magyarországon? Miért lehet szükség élőhely-restaurációra? – ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keresi a választ az SZTE rövid természetvédelmi kvíze, amelyet a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Napja és a Magyar Természet Napja alkalmából hirdet az egyetem.

– A kampánnyal a természeti értékek fontosságára és sokszínűségére kívánjuk felhívni a figyelmet, egyúttal tartalmas természetközeli élményt szeretnénk biztosítani egy erre igazán alkalmas helyen: a SZTE Füvészkertben, az egyetem „zöld szigetén” – mondta Dr. Mátyás Dénes, az SZTE fenntarthatóságért felelős igazgatóhelyettese.

A kérdőívet május 19-ig kitöltő, első 50 helyes válaszadó 2 főre szóló SZTE Füvészkert belépőt nyer, amelyet 2024. május 22-én használhat fel kertvezetésen, vagy május 25-én a Füvészkert „Növények Napja” családi programján.

A kérdőív és további részletek elérhetőek az Szegedi Tudományegyetem honlapján, az alábbi linkre kattintva.

(SZTE)

Fotó: Frank Yvette