Karácsonyi ajándék a madaraknak

Egyetem

Újabb madáretetőt helyezett ki december 17-én a Hallgatói Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága, ezúttal a Kassai úti campuson.

– Ez a madáretető, azon túl, hogy a téli időszakban ellátja a madarakat élelemmel, sok más mondanivalót is hordoz. Tanúskodik arról, hogy a Környezetvédelmi Bizottság egy rendkívül aktív és öntevékeny programot valósít meg, hónapról hónapra jeles eseményekről tudnak számot adni, amelyeket ők találnak ki, finanszíroznak, és meg is valósítják azokat. Úgy gondolom, hogy a hallgatók, itt dolgozók, vagy járókelők a madáretetőt látva tudni fogják majd, hogy itt gondoskodunk a madarakról, és így természetes módon jut el hozzájuk a környezettudatos életmód iránti igény, amire nagy szükség van – mondta Gaál István hallgatói ügyekért felelős rektorhelyettes, aki elismerően szólt a bizottság elmúlt 5 évben végzett munkájáról is.

– Akkor tudunk szeretni valamit, hogyha megismertük, és ha valamit szeretünk, akkor tudunk érte felelősséget vállalni. Így vagyunk mi a madarakkal és a madáretetéssel – hangsúlyozta Kövér László, a bizottság oktatási társelnöke.

A madáretetőt egyébként most is, hasonlóan az előző kettőhöz – a DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottságának kérésére – Tóth Norbert, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Természetvédelmi és Vadgazdálkodási Tanszék PhD hallgatója készítette el.

A Kassai úti campuson kihelyezett madáretető előzetes terepfelmérés után kapta jelenlegi helyét, ahol menedéket és élelmet nyújt egész télen át.

unideb.hu