Joe Biden unokájának biztonságáért felelős amerikai titkosszolgálati ügynökök terepjáróját törték fel tolvajok

Világ

Fegyvert használtak a Joe Biden unokájának biztonságáért felelős amerikai titkosszolgálati ügynökök washingtoni idő szerint vasárnap éjfélkor, amikor ismeretlenek megpróbálták feltörni járművüket.

A hatóság közleménye szerint három ember törte be a kormányzati terepjáró ablakát az Egyesült Államok fővárosának elit negyedében, Georgetownban, amire reagálva az egyik ügynök rálőtt a feltételezett tettesekre. A titkosszolgálat (US Secret Service) hivatalos tájékoztatója szerint a lövedék vélhetően senkit nem talált el. A három támadó autóval menekült el a helyszínről, változatlanul tart a nyomozás.

A titkosszolgálat emberei Naomi Bident, Joe Biden elnök unokáját kísérték, amikor a rablási kísérlet történt. A médiabeszámolók szerint az eset rávilágított a közbiztonság romlására az Egyesült Államok fővárosában. A rendőrségi statisztika szerint Washington területén idén már 750 autórablás történt, amikor a tulajdonos szeme láttára, esetenként a sofőrt kirángatva vitték el a járművet, míg a klasszikus autólopások száma meghaladta a 6000-et. Nagy figyelmet kapott októberben, amikor a Capitolium közelében három fegyveres Henry Cuellar texasi képviselő autóját rabolta el. A politikusnak nem esett baja a bűncselekményben. Az összesített bűnözési statisztika szerint az amerikai fővárosban idén eddig 40 százalékkal volt magasabb a bűncselekmények száma az elmúlt évhez képest.

(MTI)