Disney+

A Disney+ négymillió előfizetőt vesztett Indiában a krikettközvetítési jogok elvesztése miatt

Világ

A Disney+ streamingszolgáltató előfizetőinek száma az első negyedévben négymillióval csökkent Indiában a krikettközvetítési jogok elvesztése miatt – számolt be róla a The Guardian csütörtökön.

A Disney+ előfizetői létszáma január és március között 158 millióra esett vissza. A legtöbb előfizetőt a streamingszolgáltató Indiában veszítette el, ugyanis nem tudta megtartani a Premier League krikettmérkőzések közvetítési jogait.

A Disney+ előfizetőinek száma az Egyesült Államokban és Kanadában is 300 ezerrel csökkent azt követően, hogy a vállalat decemberben megemelte az előfizetési árait. A The Guardian ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy a Disney+ az elmúlt egy évben 1,1 milliárd dollárról 659 millió dollárra csökkentette működési veszteségét, többek között az áremelésekkel.

A Disney vállalat vidámparkjainak bevétele az elmúlt évben 23 százalékkal nőtt, és elérte a 2,2 milliárd dollárt. A hagyományos televíziós ágazat bevétele viszont 1,8 milliárd dollár volt, ami 35 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest.

Bob Iger, a Walt Disney vezérigazgatója elmondta, hogy egy olyan új szolgáltatást terveznek, ami a Disney+ családi és a Hulu szórakoztató tartalmait egyesíti. A Disney és más vállalatok az elmúlt években dollármilliárdokat fordítottak a streamingszolgáltatásokra, hogy felvegyék a versenyt a Netflixszel, amelynek 232,5 millió előfizetője van.