8 embert agyonnyomtak a leszakadt krumpliszsákok egy indiai raktárban

Világ

Legalább nyolcan életüket vesztették az észak-indiai Szambhal városának egyik raktárában, amelynek teteje beomlott az ott tárolt nagy mennyiségű krumpli súlya alatt – közölte pénteken a BBC hírportálja.

A csütörtökön történt szerencsétlenség helyszínén készült felvételeken látni lehetett, hogy a mentőegységek markológépekkel próbálják eltakarítani az útból a több mázsányi burgonyát és a törmeléket, hogy a krumplihegyek alá szorult esetleges további emberekhez eljussanak. Tizenegy embert a történtekkel összefüggésben kórházba kellett szállítani.

A thehindu.com című helyi angol nyelvű hírportál szerint Jogi Aditjanath, Uttar Prades indiai állam főminisztere 200 ezer rúpia (900 ezer forint) kártérítést ígért a halálos áldozatok hozzátartozóinak, 50 ezer rúpiát (220 ezer forint) a súlyos sérülteknek, valamint ingyenes gyógykezelést a baleset könnyebb sérültjeinek. A főminiszter ezen felül bizottságot szervezett a történtek okainak feltárására.

A portál a helyi rendőrségre hivatkozva azt írta, hogy a beomlott tetőszerkezetet alig három hónapja húzták fel a szükséges hatósági engedélyek beszerzése nélkül. Mindemellett az ott tárolt burgonya mennyisége meghaladta az előírtakat. Salabh Mathur, a helyi rendőrfőnök helyettese csütörtökön este újságíróknak elmondta, hogy az ügyben gondatlan emberölés gyanúja miatt indítottak eljárást a raktár tulajdonosai ellen.