Díszkivilágítás a Magyar Nemzeti Múzeum homlokzatán a görög nemzeti ünnep alkalmából

Díszkivilágítás a Magyar Nemzeti Múzeum homlokzatán a görög nemzeti ünnep, a függetlenség napja alkalmából 2021. március 25-én. 1821-ben ezen a napon kezdődött a 400 éves oszmán uralom elleni függetlenségi háború Görögországban.

A légutak mérete összefügghet a COPD kialakulásával – nem csak a dohányosokat fenyegeti a COPD

A világon közel 250 millió COPD-vel diagnosztizált beteg él4, a WHO becslései szerint 2030-ra pedig ez a betegség lesz a harmadik leggyakoribb halálok.3 Hazánkban a COPD-s betegek száma meghaladhatja a félmilliót[1], de a betegeknek csak körülbelül egyharmada kap kezelést a nem megfelelő időben történő felismerés és diagnózis miatt. A nagyszámú érintettség miatt azonban a COPD így is népbetegségnek tekinthető.

Elindult az űrbe az első magyar fejlesztésű asztrofizikai kisműhold a GRBAlpha

Elindult az űrbe az első magyar fejlesztésű asztrofizikai kisműhold, amely az egész Földre kiterjedő gamma-műholdhálózat úttörője lehet – közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontja (ELKH CSFK) hétfőn az MTI-vel.

Megjelent egy új koronavírus-variáns, amelyet a PCR-teszt nem mutat ki

A koronavírusnak egy új variánsa jelent meg a franciaországi Bretagne-ban, amely PCR-teszttel nem mutatható ki. Az első vizsgálatok szerint a variáns nem súlyosabb és nem is fertőzőbb mint az eredeti vírus – közölte kedden a francia egészségügyi minisztérium.

Ezekre érdemes odafigyelni, ha a gyerekek sok időt töltenek a képernyő előtt

Az iskolák és óvodák bezárásával a családok idén márciusban is arra kényszerülnek, hogy az otthon falai között oldják meg a tanulást, a kikapcsolódást, a mozgást és a munkát. A dolgozó szülőknek kézenfekvő megoldás lehet, hogy a gyerekek energiáit a képernyőkkel foglalják le, sokan aggódnak azonban azon, hogy a túl sok kijelző előtt töltött idő káros […]

A monarchia vagy az egyéni szabadság ér többet?

Kommunikációs szakértő Meghan Markle és Harry herceg interjújáról. Napok óta egyetlen téma: Meghan Markle és Harry herceg interjúja tematizálja a világ bulvársajtóját. A királyi pár másfél órás beszélgetése kapcsán számos kérdés felmerül, ezekre keresi a választ Gergics Dániel. A kommunikációs szakértő azt is elmondta, hogy az átlagemberek mit tanulhatnak Harryéktől.

Fertőtlenítési tippek otthonra

A háztartásunkba számos helyről kerülhetnek baktériumok: bevihetjük azokat a kezünkön a megérintett felületekről, a bőrünkön, a ruháinkon, vagy akár a használati tárgyainkon is. Ezért fontos, hogy otthonunkat a rendszeres takarítás mellett fertőtlenítsük is, különös tekintettel azokra a tárgyakra, eszközökre, amikkel gyakran érintkezünk. Az LG szakértői összegyűjtötték, a lakás mely pontjaira érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk és […]