Szeged, divatbemutató, IH, oktatás, szakképzés

A Nike őrzi vezető helyét a világ legértékesebb ruházati márkái között

A Nike Inc. amerikai sportszergyártó lett a legértékesebb márka a világon a ruházati cikkek és kiegészítők kategóriájában a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat összegzése szerint. A listán a világ 50 legértékesebb ruházati márkája szerepel.

Karikó Katalin és Drew Weissman közösen kapják az idei orvosi-élettani Nobel-díjat

Karikó Katalin magyar biokémikus és Drew Weissman amerikai mikrobiológus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért – jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.

Maui tűzvész

Belehalt a sérüléseibe a kórházban a Maui szigetén pusztító tűzvész egyik áldozata

Csaknem két hónappal a Maui szigetén pusztító tűzvész után újabb ember halt bele égési sérüléseibe vasárnap, amivel 98-ra emelkedett a tragédia regisztrált halálos áldozatainak száma. A hatóságok korábban tévesen 115 embert tartottak elhunytként.

A magyar pálinka Japánban is bevették az oltalom alatt álló földrajzi jelzések jegyzékébe

Az Európai Unió és Japán között létrejött gazdasági partnerségi megállapodás keretében további 42 uniós és japán termék került be a mindkét térségben oltalom alatt álló földrajzi jelzések (OFJ) jegyzékébe, a listán a magyar pálinka megnevezés is szerepel – közölte az Európai Bizottság szerdán.