MOL Magyar Kupa - Paksi FC-Kisvárda Master Good

Magyar Kupa: nem jött össze a döntő a Kisvárdának

Sport

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

A Tolna megyei együttes 2022 után másodszor játszhat döntőt a kupasorozatban.

A fináléban a másodosztályban éllovas Nyíregyháza, vagy a sorozatban hatodik élvonalbeli bajnoki címét szombaton bebiztosító Ferencváros lesz a paksiak ellenfele.

A döntőt május 15-én rendezik a Puskás Arénában.

MOL Magyar Kupa, elődöntő:

Paksi FC-Kisvárda Master Good 2-1 (1-1)

Paks, 1798 néző, v: Erdős
gólszerzők: Papp (27.), Hahn (52.), illetve Matic (21.)
sárga lap: Tóth (58.), Vécsei (70.), illetve Melnyik (8.), Jovicic (55.), Mesanovic (57.), Ötvös (64.)

Paks:
Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér – Osváth, Papp, Windecker (Mezei, 71.), Vécsei (Balogh B., 80.), Silye (Kovács, 71.) – Hahn (Böde, 86.), Tóth (Haraszti, 80.)

Kisvárda:
Petkovic – Cipetic, Lippai, Jovicic, Körmendi (Balogh N., 84.)- Matic, Makowski (Ötvös, 62.), Melnyik (Nikolov, 72.) – Navratil (Filipovic, 72.), Mesanovic, Spasic (Camaj, 62.)

Zuhogó eső fogadta a csapatokat a paksi gyepen, ahol kiegyenlített játékot hozott az első félóra. A házigazdák nem tűntek veszélyesebbnek, mint a Kisvárda, sőt, a félidő derekához közeledve egy szöglet után a vendégek kerültek előnybe Matic fejesgóljával. Nem kellett azonban sokat szomorkodniuk a hazai szurkolóknak, az iramot váltó Paks ugyanis hat perccel később Papp remekül helyezett lövésével egyenlített.

Lendületben maradt a Tolna megyei alakulat, ennek következményeként bő 10 percig szinte csak a várdai térfélen zajlott a játék, a vendégeknek nagy erőt kellett mozgósítani védekezésben. A szünetig újabb gól viszont már nem esett, az egyenlő állás nagyjából igazságosnak volt mondható.

MOL Magyar Kupa - Paksi FC-Kisvárda Master Good
Feczkó Tamás, a Kisvárda (b) és Bognár György, Paksi FC vezetőedzője a labdarúgó MOL Magyar Kupa elődöntőjében játszott Paksi FC – Kisvárda Master Good mérkőzésen a Paksi FC Stadionban 2024. április 23-án. MTI/Kovács Tamás

Fordulás után a Paks igyekezett irányítani, és ezt már valamivel nyugodtabban tehette az 52. perctől kezdve, akkor ugyanis Hahn lépett ki Tóth nagyszerű kiugratásával és 12 méterről könnyedén gurított a kapuba a kimozduló kapus mellett. A folytatásban mindkét együttesnél egyre fáradtabbá váltak a játékosok, így megszaporodtak a szabálytalanságok és jelentősen nőtt a pontatlan megoldások száma is. A Kisvárda foggal-körömmel küzdött az egyenlítésért, de próbálkozásai rendre kudarcba fulladtak, a hazaiak pedig rutinosan őrizték az eredményt, olykor-olykor pedig gyors ellentámadásokkal veszélyeztettek. A 91. percben Mesanovic nagyszerű lövéssel a keresztlécet találta el, a várdaiak előtt viszont több lehetőség már nem adódott, így búcsúztak a kupából.

szerdán játsszák:
Nyíregyháza Spartacus FC-Ferencvárosi TC, Balmazújváros 20.00

 

Szpari-Ferencváros: nagy meccs jön szerdán