Kisvárda-DVSC 1-3

Hazai pályán kapott ki a Kisvárda a Debrecentől – videókkal

Sport

A Debrecen hátrányból fordítva 3-1-re győzött a kiesőhelyen álló Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati játéknapján.

A hazaiak sorozatban harmadik kudarcukkal egyre nagyobb bajban vannak, ugyanis továbbra is kilenc pont a hátrányuk a bennmaradó tizedik helyezettel szemben.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 1-3 (1-1)
Kisvárda, v.: Vad II.
gólszerzők: Mesanovic (5.), illetve Vajda (39.), Domingues (54.), Manrique (90.)
sárga lap: Ötvös (23.), Cipetic (52.)

Kisvárda:
Kovács M. – Széles (Wellington Nem, 73.), Jovicic, Ötvös – Navratil, Cipetic, Nikolov, Lucas (Melnyik, 58.), Camaj (Spasic, 58.) – Makowski (Matic, 58.), Mesanovic (Ilievszki, 68.)

Debrecen:
Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran, Szuhodovszki (Loncar, 68.) – Vajda (Szécsi, 78.), Dzsudzsák (Manrique, 87.), Domingues (Bódi, 78.) – Bárány

Remekül kezdett a bennmaradásért küzdő Kisvárda, ugyanis már öt perc után vezetést szerzett. Ezt követően az esélyesebb Debrecen magához ragadta a kezdeményezést, számos veszélyes akciót vezetett, azonban a lövéseket vagy blokkolták a hazai védők, vagy elkerülték a kisvárdai kaput. A minimális előny birtokában a Kisvárda gyors ellentámadásokra rendezkedett be, ezek is magukban hordozták a veszélyt a kissé kinyíló riválissal szemben. A szünet előtti negyedórában a hajdúságiak többször is a hazai védelem mögé tudtak kerülni a jobb oldalon, de a beadások egyszer sem találtak üres embert középen, viszont egy ízben Vajda egymaga oldotta meg a szituációt – befele cselezett, majd kilőtte a jobb felső sarkot -, ez jelentette az egyenlítést.

A második félidő nagy debreceni helyzettel indult: ezúttal pontos volt Vajda jobb oldali beadása, de Domingues óriási helyzetben mellé fejelt. Néhány perccel később viszont már nem hibázott a középpályás, amikor Dzsudzsák balról ívelt középre. Domingues szűk negyedóra alatt harmadszor is fejjel veszélyeztetett, ám első kísérletéhez hasonlóan elvétette a bal sarkot.

A Kisvárda a hajrában sem tudott újítani, csupán egyetlen komoly lehetősége volt az egyenlítésre, igaz, Matic fejesénél a jobb kapufa mentett a debreceni kapus helyett. A hajdúságiak viszont többször is végleg eldönthették volna a három pont sorsát, ezt végül Manrique tette meg egy mesteri csavarással a rendes játékidő utolsó percében.