Fucsovics Márton

Elmosta az eső Fucsovics és Medvegyev meccsét

Sport

Eső miatt elmaradt Fucsovics Márton és a címvédő Danyiil Medvegyev mérkőzése a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének második fordulójában.

A világranglistán 86. magyar – aki a nyitókörben az ausztrál Max Purcellt (68.) búcsúztatta – a 64 között az egyik legnehezebb ellenfelet kapta a harmadik helyen kiemelt orosz személyében, aki vasárnap döntős volt Indian Wellsben. A két játékos eddig ötször találkozott, és a nyíregyházi sportoló csak a 2020-as Roland Garroson tudta megverni a keménypályás specialistának számító Medvegyevet.

A hatodik csatára magyar idő szerint hajnali 1.30 órakor került volna sor, de a rossz időjárás miatt csak két férfi és hat női mérkőzést sikerült lebonyolítani, a többi találkozót szombatra halasztották.

A kétszeres Australian Open-bajnok Arina Szabalenka volt párjának halála ellenére elindult Floridában, az első fordulóban erőnyerő volt, a 64 között pedig 6:4, 6:3-ra verte a spanyol Paula Badosát.

A tornán még egy magyar játékos szerepel, Marozsán Fábiánra a második fordulóban a hatodik kiemelt dán Holger Rune vár – ők csak vasárnap csapnak össze.