Új szponzorok érkeztek a debreceni kézilabdacsapathoz

Sport

A DVSC Kézilabda Kft. immár majd egy évtizede azon dolgozik, hogy állandó, stabil támogatói kört alakítson ki a klub körül. Ez az alapja az elmúlt szezonban a bajnokságban és a Magyar Kupában is bronzérmet szerző DVSC Schaeffler női kézilabdacsapat eredményes szereplésének és folyamatos fejlődésének – olvasható a klub közleményében.

“Folyamatos és szisztematikus az építkezés a csapatnál, ennek köszönhetően ez elmúlt időszak nagyon sok szép eredményt hozott”

mondta el a szezonnyitó sajtótájékoztatón Papp László, Debrecen polgármestere, aki megköszönte Ábrók Zsoltnak az elmúlt évtized áldozatos munkáját, hiszen ez lesz a tizedik szezon, amit ügyvezetőként elkezd. Emlékeztetett, a DVSC Schaeffler immáron stabilan a bronzérem legfőbb várományosa, s a legrangosabb kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában indulhat. Papp szerint nagyon komoly szakmai munka folyik a DVSC Kézilabda Akadémián, így folytatódhat az a hagyomány, hogy a DVSC-ben mindig ott vannak a saját nevelésű játékosok.

“Nagyon jó közösséggé kovácsolódott a csapat támogatói köre, amely szerencsére évről évre bővül” – fogalmazott Szabó Péter, a Schaeffler Debrecen ügyvezetője. A támogatók nem csak a szponzorációval segítik a csapatot, hanem sokszor szurkolóként is elkísérik a lányokat. Most a BL-indulás után is odatették magukat, ezzel is segítve a csapat szereplését a legrangosabb európai kupasorozatban.”

Szabó Péter zárásként elmondta, hogy a Schaeffler további két évig marad a csapat névadó támogatója.

Ábrók Zsolt ügyvezető arról beszélt, hogy az új szezon előtt is bővült a támogatói kör.

“Elkezdtünk valamit polgármester úrral együtt, hosszú utat jártunk be, kiesőjelöltből lett Bajnokok Ligája induló a DVSC”

– mondta Ábrók Zsolt, majd hozzátette, egyre bővül a támogatói kör, ezúttal öt új szponzor csatlakozott, a ZNET Telekom pedig mezszponzorrá lépett elő.

A DVSC Kézilabda Kft. azt is közölte, hogy a Hódos Imre Rendezvénycsarnok külső falaira idén nyáron 20 centiméter vastag szigetelés került, amit aztán fehér színű nemesvakolattal vontak be. Emellett kicserélték az elöregedett bádogpárkányokat, átfestették a vasszerkezeteket és lecserélték az elhasználódott kültéri álmennyezetet. Ez utóbbi energiatakarékos, LED világítást kapott.

A fenntartási költségek csökkentése érdekében újabb két hőszivattyút helyeztek üzembe, így a csarnok valamennyi kiegészítő helyiségét le lehet választani a távfűtésről. Ennek köszönhetően a létesítmény még kevésbé lesz kiszolgáltatva a rezsiárak változásának. Belül kibővítettük és teljesen felújítottuk a VIP termet. Erre szükség is volt, hiszen a Bajnokok Ligája-szereplés miatt jócskán megnövekedett az érdeklődés a csapat mérkőzései iránt.