Fucsovics Márton

Fucsovics Márton a 83-ik helyen áll a teniszezők ranglistáján

Sport

A francia nyílt bajnokságon az első fordulón sikeresen túljutó Fucsovics Márton három pozíciót rontva az egy héttel korábbihoz képest a 83. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. Ezzel jelenleg ő a legelőkelőbben jegyzett magyar játékos.

Marozsán Fábián, aki bombameglepetést okozva két hete Rómában legyőzte a világranglista élére pont az olasz torna után visszakerülő spanyol Carlos Alcarazt, maradt a 115. helyen, akárcsak Piros Zsombor a 125.-en. A szkopjei challenger-tornát szombaton megnyerő Valkusz Máté 58-at előrelépve a 225.

Az ATP-rangsor élén továbbra is Alcaraz áll, az orosz Danyiil Medvegyev a második, és a szerb Novak Djokovic a harmadik. A nőknél mindhárom magyar éljátékos rontott. A hosszú sérülés után pár hete visszatért Udvardy Panna a 95.-ről a 97.-re, Gálfi Dalma a 96.-ról a 98.-ra, Bondár Anna pedig 103.-ról a 104. helyre csúszott vissza. Javított ugyanakkor helyezésén Jani Réka, aki a 154.-ről hat helyet lépett előre, illetve a februárban még 374. Babos Tímea, aki 26 pozícióval áll előrébb, mint egy hete, és már a 211.

A WTA-rangsorban őrzi első helyét a lengyel Iga Swiatek, megelőzve a fehérorosz Arina Szabalenkát és az amerikai Jessica Pegulát.