Vereséggel zárta a szezont a Kisvárda, a Debrecen-Újpest meccstől függ hányadik helyen végez a csapat

Sport

A Kecskemét 1-0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, ezzel bebiztosította második helyét a tabellán és a következő szezonban a Konferencia-liga selejtezőjében indulhat.

Néhány helyzettől eltekintve nem sok említésre méltó dolog történt az első félidőben, inkább a küzdelem, semmint a szép játék, vagy a váratlan megoldások domináltak. Fordulás után sem változott sokat a játék képe, Szabó István hazai vezetőedző viszont jókor és jól cserélt, a 65. percben pályára küldött Katona Bálint ugyanis két perccel beállása után gólt szerzett, ami végül győzelmet és második helyet ért a Kecskemétnek. A Kisvárda hiába próbálkozott az egyenlítéssel az utolsó másodpercig, nem járt sikerrel, és vereséggel fejezte be a szezont.

Az újoncként ezüstérmes KTE 15 győzelemmel, 12 döntetlennel és 6 vereséggel, 57 ponttal zárta a bajnoki idényt.
A Kisvárda idegenben sorozatban harmadik vereségét szenvedte el. A Kisvárda 10-10 győzelem és vereség mellett 13  döntetlent ért el. 43 gólt szerzett, és 49-et kapott a 2022-23-as szezonban. Amennyiben az Újpest legyőzi a Debrecent, a Kisvárda a hetedik helyen végez a tabellán, minden más esetben a hatodik helyen, a többi csapat eredménye nem befolyásolja a végső helyezését.

OTP Bank Liga, 33. forduló:
Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)

Kecskemét, 4457 néző, v: Pintér Cs.
gólszerző: Katona B. (67.)
sárga lap: Szalai G. (56.), Tóth B. (91.), illetve Melnyik (10.), Lucas (20.)

Kecskemét:
Varga B. – Szabó, Szalai G., Belényesi (Hadaró, 89.) – Nagy K., Horváth (Katona B., 65.), Nikitscher, Szuhodovszki (Meszhi, 86.), Zeke – Banó-Szabó, Tóth B.

Kisvárda:
Petkovic – Jovicic, Kovacic, Széles – Navratil (Vida, 83.), Melnyik, Lucas, Alic – Makowski (Ilievski, 78.) – Mesanovic, Spasic (Camaj, 68.)