Mezőkövesd Kisvárda

Emberhátrányban hozott el egy pontot Mezőkövesdről a Kisvárda

Sport

A Kisvárda közel 30 percet emberhátrányban futballozva 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

A Kisvárda már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést egy ritkán látható potyagóllal: Piscitelli, a hazaiak kapusa az amúgy is eléggé röviden hazatett átadást ahelyett, hogy kapásból kivágta volna, rosszul vette át, a labdát így a letámadó Mesanovic az üres kapuba lőtte. A vendéglátók első igazi nagy helyzetére a félidő végéig kellett várni, ez is egy rosszul eltalált lövésből jött össze, de végül Lukic fejesével egyenlített a Mezőkövesd.

A házigazda nem sokkal a szünet után kis híján fordított, néhány másodpercen belül pedig három óriási gólszerzési lehetősége is volt, de a vendégek védelme a kapus Hindrich vezetésével blokkolt. A játékrész közepén Leoni nehéz helyzetbe hozta a Kisvárdát, hiszen hatalmas hibáját követően megkapta második sárga lapját, mellyel a kiállítás sorsára jutott és egy büntetőt is összehozott, ugyanakkor Cseri 11-esét Hindrich hárította.

Némi meglepetésre emberhátrányban a Kisvárda játszott veszélyesebben, a Mezőkövesd nem tudott megújulni, az eredmény azonban nem változott.

Ezzel mindkét gárda négy meccs óta nyeretlen a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 24. forduló: Mezőkövesd-Kisvárda 1-1 (1-1)

Mezőkövesd, 1582 néző, v.: Csonka
gólszerzők: A. Lukic (43.), illetve Mesanovic (8.)
piros lap: Leoni (64.)
sárga lap: Cseri (54.), illetve Leoni (31., 64.)

Mezőkövesd:
Piscitelli – Kállai, A. Lukic, Beriasvili, Filip – Cseri (Molnár, 75.), Besirovic, Karnyicki (Márkus, 80.), Baranyai (Vajda, 75.) – Bobál G., Da. Babunski (Ephestion, 90.)

Kisvárda:
Hindrich – Hej, Kovacic, Melnyik, Leoni – Karabeljov, Ötvös (Széles, 86.) – Navratil (Ilievski, 61.), Makowski (Lucas, 86.), Camaj (Alic, 72.) – Mesanovic