Jégkorong Erste Liga: sokkal esélytelenebb csapat verte ki a DEAC-ot

Sport

Az alapszakaszt sereghajtóként záró Fehérvár Hoki Akadémia nagy bravúrral negyeddöntőbe jutott az Erste Ligában, miután a rájátszás kvalifikációjában harmadszor is – ezúttal 4-3-ra – legyőzte az esélyesebbnek tartott DEAC-ot.

Az alapszakaszt hetedikként befejező debreceniek választhattak maguknak ellenfelet, és ők az utolsó, tizedik FEHA-ra csaptak le. A fehérváriak meglepetésre mindkét idegenbeli meccsüket megnyerték, az elsőt szerdán hosszabbítás után 2-1-re, a csütörtökit pedig simán, 6-0-ra. Utóbbi találkozón elkövetett fejre irányuló támadás miatt Jakub Izacky két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, így a DEAC ponterős cseh csatára kihagyta a vasárnapi összecsapást.

Rögtön a második perc elején egy szerencsés góllal vezetést szerzett a házigazda Fehérvár, a kapu mögött megpattanó és az alapvonal elé vágódó korongot Hetényi Zoltán kapus szem elől tévesztette, és Dobos Mihály közelről nem hibázott. Nem sokkal később egy kontárból növelte előnyét a FEHA, Csollák Márkó tökéletes lövésével lett 2-0. Időt kért a DEAC, és amint Csollákot kiállították, szépített: Jan Dalecky takarásból leadott lövését Márkus Levente nem védhette.

A második harmad is hazai góllal indult, az első lövés lecsorgott Hetényiről, Farkas László pedig közelről a hálóba kotorta a pakkot. Egy emberelőnyös kipattanóból faragott hátrányából a vendéggárda, mi több, a kapu elé berobbanó Dalecky egyenlíteni is tudott.
Bő hat perccel a vége előtt aztán egy kontrából megint betalált a FEHA: Dobos kísérte az akciót, és Hetényi lábai között volt eredményes. A hajrában mindent megpróbált a DEAC, kapusát is lehozta, ám a hősiesen védekező fehérvári fiatalok nyertek, és alapszakasz-sereghajtóként bejutottak a legjobb nyolc közé.

Szerintem ez a párharc nem itt dőlt el, hanem Debrecenben. Szeretnék gratulálni a Fehérvárnak, megérdemelten győzött le minket. Egyúttal szeretném megköszönni a játékosoknak az egész szezonban elért eredményeket. Vannak dolgok, amiket nem tudunk irányítani, és az utóbbi időben a betegségek és a sérülések nagyon rosszul érintettek minket. Annak ellenére, hogy jeleztem az öltözőben, hogy egy jó csapattal találkozunk majd, mentálisan egy nagyon picit talán nem a megfelelő komolysággal mentünk bele a párharcba. A mai mérkőzésen rendben voltunk, de ez nem volt elég. Sok sikert kívánok a fehérváriaknak a továbbiakhoz. Szeretném megköszönni a szurkolóinknak is, akik idegenben és otthon is támogattak minket. Remélem, ez egy jó lecke volt számunkra és a jövőben nagyobb sikereket tudunk elérni

– nyilatkozta a mérkőzés után a deac.hu-nak György József vezetőedző.

Erste Liga, a negyeddöntőbe jutásért, 3. mérkőzés:
FEHA19-DEAC 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)
A párharcot 3-0-s összesítéssel a FEHA nyerte.

Fotó: FEHA19