Idegenben döntetlent játszott a Kisvárda a Honvéddal

Sport

A Kisvárda 1-1-es döntetlent játszott idegenben a Honvéddal a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombati játéknapján.

A találkozót a kispesti szurkolók korábbi sportszerűtlen magatartása miatt zárt kapuk mögött rendezték, csupán gyerekek és kísérőik lehettek jelen a stadionban, mintegy nyolcszázan. Az első félidő elején Lukic, a játékrész végén Domingues hibázott ziccerben a hazaiaktól, a köztes időben viszont a kispestiek képtelenek voltak akciót kidolgozni, támadásaikat a félpályán is nehezen és ritkán vitték át. A Kisvárda a két megingástól eltekintve stabil teljesítményt nyújtott, megbecsülte a labdát, forgatta a széleket, így lehetőségekig is eljutott, a 30. perc tájékán pedig Szappanosnak védenie kellett.

Lukic a második félidő elején is helyzetbe került, akkor azonban már nem hibázott, Capan gyenge lövéséből parádés gólpassz lett, a kispesti center pedig 10 méterről ziccerben a kapu jobb oldalába gurított. A várdaiak azonnal nekiestek ellenfelüknek, két perc alatt két helyzetet dolgoztak ki, de egyiket sem váltották gólra. Ezt követően a Honvéd rendezte sorait, viszont a vendégek mezőnyfölénye megmaradt, a befejezésekkel azonban változatlanul hadilábon álltak. A 73. percben aztán összejött az egyenlítés: Spasic távoli lövését Szappanos vetődve maga elé ütötte, Ilievski lecsapott a labdára, előbb higgadtan elhúzta a földön fekvő kispesti kapus mellett, majd az üres kapuba helyezte. A jó iramú és nyílt hajrában mindkét kapu előtt adódott lehetőség, az eredmény azonban nem változott.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Budapest Honvéd FC-Kisvárda Master Good 1-1 (0-0)

Bozsik Aréna, v.: Antal
gólszerzők: Lukic (48.), illetve Ilievski (73.)
sárga lap: Prenga (34.), illetve Melnyik (38.), Hej (63.), Ilievski (86.)

Budapest Honvéd:
Szappanos – Prenga, Cirkovic, Capan – Doka (Jónsson, 19.), Mitrovic, Plakuscsenko (Gomis, a szünetben), Benczenleitner (Tamás K., 64.) – Samperio (Ennin, 80.), Lukic (Kocsis D., 64.), Domingues

Kisvárda:
Hindrich – Hej (Karabeljov, 72.), Kovacic, Jovicic – Navratil (Spasic, 72.), Ötvös, Melnyik, Matheus Leoni – Makowski (Ilievski, 55.), Mesanovic, Camaj (Alic, 85.)