Nyíregyházán tartott népszerűsítő roadshow-t a Magyar Jégkorong Szövetség

Sport

Nyíregyházára érkezett csütörtök délelőtt a Magyar Jégkorong Szövetség „Gyere hokizni!” roadshow-ja. A Városi Jégpályán tartottak népszerűsítő előadást a gyermekeknek.

A rendezvény célja, hogy felkeltse a gyermekek érdeklődését a jégkorong iránt.  Orbán Attila válogatott jégkorongozó beszélt saját tapasztalatairól és a játék szépségéről a gyermekeknek. Orbán Attila már ötévesen elkezdett jégkorongozni, és mindenkit bátorított, hogy próbálja ki a játékot. Szerinte sok szülő alaptalanul félti a gyermekét a sportágtól, vagy nem hallott a magyar jégkorong sikereiről, és emiatt kevés gyermek választja a jégkorongot.

„Ez az egyik legösszetettebb sportág, ebben szinte minden megtalálható, koordináció, sebesség, erő és még sorolhatnám. Azt tudni kell, hogy bármit is csinálunk az életben, az akaraterő, ami előre visz minket, és úgy gondolom, ebben a sportágban is ez a fő vonal, amit képviselni kell. A többi majd a szorgalom és az akaraterővel javulni fog” – nyilatkozta Orbán Attila válogatott jégkorongozó.

Nyíregyházán a 2006-ban alapított Szabolcsi Jégsport Egyesület is rendszeresen toboroz gyermekeket azzal a céllal, hogy néhány év múlva már felnőtt csapatot is tudjanak indítani. Jelenleg 97-en versenyeznek a szabolcsi együttesben, de szeretnék a létszámot 100-150 főre megemelni.

„A Szabolcsi Jégsport Egyesület mindent megtesz annak érdekében, hogy egyre népszerűbb legyen itt ez a sportág a helyiek körében is. A többi meglévő csapatsport mellett megfelelő alternatívát nyújt a jégkorongozás is. Toborzást hirdettünk, várunk szeretettel minden 5 és 12 év közötti gyermeket, akik vonzalmat éreznek a jégkorong sport iránt. Akik csak korcsolyázni szeretnének megtanulni, azok számára is lehetőséget biztosítunk, minden héten hétfőn és szerdán 17 órától várjuk szeretettel. Akik tudnak korcsolyázni, azok is jöhetnek, mert tudjuk kiváló edzőinkkel fejleszteni a tudásukat” – nyilatkozta dr. Zsoldos Barnabás Pál, a Szabolcsi Jégsport Egyesület elnöke.

Az egyesület munkáját nagyban segíti, hogy 2018 márciusától kezdve modern körülmények között tudnak edzéseket tartani és hazai versenyeket lebonyolítani Nyíregyházán, a Városi Jégpályán. Rövid távú céljuk, hogy a nyitott pályát zárttá tegyék, keresik a pályázati lehetőségeket, így a gyerekeknek ne csak száraz edzéseket tudjanak tartani, amikor a jégpálya nem üzemel. Jelenleg U8 és U14 korosztály között versenyeztetnek, bíznak benne, hogy 5–7 éven belül már felnőttcsapatot is tudnak indítani.