Sallai góllal járult hozzá a Freiburg továbbjutásához

Sport

Sallai Roland góllal járult hozzá az SC Freiburg 2-1-es győzelméhez az 1. FC Kaiserslauten otthonában a labdarúgó Német Kupa első fordulójának vasárnapi játéknapján.

A német szövetség honlapja szerint a 32. percben Marlon Ritter a félpályáról ívelt a vendégek kapujába, így a másodosztályú házigazdák szereztek vezetést. Sallait – aki izomsérülését követően kedden állhatott ismét edzésbe – a szünetben cserélték be, több remek megmozdulása is volt, majd a 82. percben egy szöglet után az öt és feles vonaláról egyenlített.

Mivel több gól nem született a rendes játékidőben, hosszabbításra volt szükség, és a 111. percben a japán Doan Ricu szabadrúgásból szerezte meg a győztes találatot az élvonalbeli és legutóbb döntős Freiburg számára. A Bundesliga-csapatok közül szombaton a Bayer Leverkusen a harmadosztályú SV Elversberg, az 1. FC Köln pedig a másodvonalbeli SSV Jahn Regensburg otthonában búcsúzott. A Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin hétfő este a negyedosztályú Chemnitzer FC vendége lesz.

A szombati Szuperkupa-mérkőzés miatt a bajnok Bayern München augusztus 31-én játszik a harmadosztályú Viktoria Köln otthonában, a Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt foglalkoztató kupacímvédő RB Leipzig pedig egy nappal korábban lép pályára a negyedik ligás Teutonia Ottensen vendégeként.