Sana Gomes DVSC

Robbanékony gólpasszkirályt és válogatott kapust igazolt a Loki

Sport

A DVSC szerződtette a bissau-guineai, portugál kettős állampolgárságú Saná Gomest – számolt be a klub.

A 22 éves, robbanékony játékos balhátvédként és a középpálya bal oldalán is bevethető, pályára lépett már Bissau-Guinea felnőtt válogatottjában is. Gomes a Nyíregyháza, majd a Veres Rivne elleni felkészülési mérkőzésen is megmutatta tudását debreceni színekben. Értékét 250 ezer euróra becsülik.

Saná Gomes jó nevű portugál klubokban nevelkedett, az Estoril, a Leiria és a Braga együtteseiben. A felnőttek között az örmény FC Noah csapatában az elmúlt szezonban 25 bajnokin 6 gólpasszt is kiosztott (ezzel a pontvadászat legjobb előkészítője volt), valamint játszott az Európai Konferencia Liga selejtezőjében is.

Megyeri Balázs is Debrecenbe igazolt

Szerződést kötött a DVSC az egyszeres magyar felnőttválogatott, U20-as vb-bronzérmes, ötszörös görög bajnok, többek között Németországban is bizonyított kapussal, Megyeri Balázzsal is. A 32 éves, 300 ezer euró értékűre becsült portás az előző szezont a ciprusi AEL Limasszollnál töltötte, és 15 bajnoki mérkőzésen védett.

Megyeri Balázs a Ferencvárosban mutatkozott be az NB I-ben, majd fél évtizedet töltött a görög óriásklubnál, az Olympiakosznál, mellyel többek között 5 bajnoki címet nyert, s közel félszáz bajnokin védett. Pályafutása következő állomása a spanyol Getafe, majd a német Fürth volt, amelynél alapemberként számítottak rá, csakúgy, mint a görög Atromitosz együttesénél. Ciprusra a török Göztepe érintésével igazolt

– vázolta a kapus eddigi pályafutását a dvsc.hu.

Fotó: DVSC