Legyőzte a Loki a Gyirmótot, eldőlni látszik a bentmaradás kérdése

Sport

A külföldi karrierre vágyó Baráth Péter két góljával és Dorian Babunski találatával 3-1-re verte idehaza a DVSC a Gyirmót FC Győr csapatát.

A kiesési rangadón magabiztosan győzött a debreceni csapat, ezzel hatalmast lépést téve a bentmaradás felé.

OTP Bank Liga, 28. forduló.

DVSC-Gyirmót 3-1 (2-1).

Nagyerdei Stadion, 3621 néző. Vezette: Erdős J.

DVSC: Hrabina (Kosicky, 39.) – Kusnyír, Pávkovics, Deslandes, Charleston (Ferenczi, 11.) – Varga J. Bényei Á. (David Babunski, 75.) – Dzsudzsák , Baráth P., Bódi (Sós, 75.) – Dorian Babunski. Vezetőedző: Joan Carrillo.

Gyirmót FC: Rusák – Szegi, Ikic, Csörgő, Hajdú Á. – Klimovics (Ventura, 60.), Vass Á. (Radics, 60.), Nagy P. (Herjeczki, 79.) – Hasani, Bezborodko (Simon A., 53.), Medgyes Z. (Cvetanoski, 60.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gól: Baráth P. (3., 25.), Dorian Babunski (86.), illetve Hasani (9.).

Sárga lap: Varga J (41.), Bódi (73.), illetve Vass Á. (50.), Szegi (82.).

Gyorsan vezetést szerzett a Debrecen, Dzsudzsák szabadrúgása után Baráth a harmadik percben a gyirmótiak kapujába talált. A vendégeknek azonban hamar sikerült egyenlíteniük, Hasani jól eltalált kapáslövését követően hat perccel később már 1-1 állt az eredményjelzőn.

Kiegyenlített volt a játék, de a félidő közepén megint a hazaiak kerültek előnybe, ismét Baráth érkezett jó ütemben és célzott pontosan. A gyirmótiak játékában is benne volt az újabb gól megszerzésének lehetősége, de nem jött össze az egyenlítés. Joan Carillo, a debreceniek vezetőedzője az első negyvenöt percben kétszer is kénytelen volt cserélni sérülés miatt.

Élénk volt a tempó és változatos a mérkőzés a szünet után is, ekkor már a hazaiak kezdeményeztek többet, de a kiesőhelyen álló gyirmótiakon érződött, hogy szeretnének javítani helyzetükön. A játékukban azonban nem volt átütőerő, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A debrecenieknek viszont több lehetőségük is akadt előnyük növelésére, ezekből eggyel éltek is, így megérdemelten szerezték meg a három pontot.

Az NB I állása jelenleg: