Liverpool Fc

BL szerda: 2 döntetlen, két angol továbbjutó

Sport

Két BL mérkőzés visszavágója maradt szerdára, mivel mindkét meccsen döntetlen született, így az odavágón előnyt kiharcoló csapatok jutottak tovább.

Liverpool – Benfica

A Liverpool tartalékos felállásban kezdett, és az első negyedóra az ismerkedéssel telt el. Aztán a 21. percben Konaté fejesével szerzett előnyt a Liverpool. Konaté az odavágón is betalált, így védő létére két gólt is szerzett egy párharcon belül.

A 32. percben egy remek támadás végén egyenlített a Benfica. Az üresen maradt Goncalo Ramos 17 méterről a kapuba lőtt, Az első félidőben már nem változott az eredmény. A második félidőt  a Liverpool kezdte jobban. Firmino duplázott, az 55. és a 65. percben is betalált. Így a párharc már eldőlni látszott. De a Benfica nem zuhant össze, a 73. percben Jaremcsuk és a 82. percben Darwin Núnez talált be, így alakult ki a 3-3-as döntetlen.

Emiatt 6-4-es összesítéssel a Liverpool jutott tovább. A játék képéhez hozzátartozik, hogy a Benfica több lesgólt is szerzett, de a VAR visszanézése után, helyesen érvénytelenítették a gólokat. A meccs szomorú tragédiája, hogy a mérkőzésen az egyik szurkoló rosszul lett és később elhunyt.

Atletico Madrid – Manchester City

Az Atletico Madrid 65 ezer szurkoló előtt lépett pályára a Wanda Metropolitanóban. Az Atletico Madrid annak ellenére, hogy mindenképpen gólt kellett szereznie a továbbjutáshoz, ultra defenzíven játszott. A Manchester City is óvatosan játszott, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A 29. percben Gündogan révén majdnem megszerezte a vezetést a City, de mindkét próbálkozását hárították. A végén még Griezmann próbálkozott sikertelenül, gólt nem sikerült elérni egyik csapatnak sem.

A második félidőben aktívabb volt az Atletico Madrid, de csak meddő kísérleteik voltak. Az angolok egyre látványosabban húzták az időt. Még Diego Simeone is megtapsolta őket a színészi teljesítményükért. Az Atletico játékosai egyre feszültebbek lettek, hogy nem sikerült betalálniuk.

Felipe rosszul csúszott be, és eltalálta az oldalvonal mellett elfutó Foddent, majd utána is rúgott.  Ekkor elszabadultak az indulatok, Sztefan Szavics két kézzel lehúzta a pályáról a földön fekvő Foddent. A City játékosai Fodden védelmére keltek. A bíró három sárga lapot osztott ki köztük Szavicsnak és Felipének. Mivel Felipének már volt egy sárga lapja, őt kiállították. A kakaskodás miatt hosszabbított a bíró, de  a 112. percben lefújta és maradt a 0-0. Mivel a City 1-0-ra nyert Manchesterben ők jutottak tovább.

Az elődöntőben a Manchester City a Real Madridot, a Liverpool pedig a Villarealt fogadja.