Ádám Martin újabb lépéseket tett a gólkirályi cím felé

Sport

A mai napon a Paksi FC 4-0-ra nyert a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján, ezzel továbbra is a negyedik helyen áll, mely akár nemzetközi kupaszereplést is érhet. Ádám Martin az első félidő hosszabbításában 11-esből volt eredményes. Majd rögtön a szünet után a 49. percben újra betalált a Mezőkövesd kapujába, ezzel már 23 zalálattal vezeti a góllövő listát. A Paks másik két gólját a 69. percben Szabó Bálint és a 84. percben Szabó János szerezte.

Mostani két góljával újra megmutatta, hogy érdemes lenne kipróbálni a soron következő válogatott mérkőzéseken. Ádám Martin hasonló felépítésű, mint Szalai Ádám, mindketten 193 cm magasak, és a testsúlyuk is közel azonos 87 kg illetve 91 kg. Marco Rossi 2021. szeptemberben nyilatkozta, hogy a most 34 éves Szalai Ádámot nehéz pótolni:

“Hiába keresek akár itthon, akár külföldön olyat, akivel lehetne pótolni, tehát egy klasszikus középső támadót, nem találok Ádámon kívül olyat, aki szóba jöhetne. Három olyan név is elhangozott a kerethirdetésen, akit a helyére lehet állítani, de egyikük sem rendelkezik azokkal a kvalitásokkal, mint Ádám. Így mindenképpen lehet számítani taktikai változtatásokra, amire már van tervem, de szeretném a most következő edzésnapokon látni a játékosokat és az ott nyújtott teljesítményektől függően a szakmai stáb majd eldönti ezeket a taktikai változásokat.”

A napokban nyilatkozott Marco Rossi a Sportrádiónak, amiből valószínűsíthetően lehetőséget fog kapni, hogy bizonyítson:

“Úgy érzem, eljött a pillanat, hogy megnézzük, hogyan edz velünk, hogyan játszik éles helyzetben a válogatott mezben. Ezt követően mérlegeljük, hogy mikor tudna a nemzetközi porondon is a csapat hasznára válni. Taktikai szempontból ez nagy változást jelent neki, hiszen a mi játékunk más, mint amit a Paks játszik.”