Kosárlabda: összeomlott a DEAC Zalaegerszegen

Sport

Huszonnégypontos vereséget szenvedett a DEAC-Tungsram a Tippmix Férfi NB I. A 21. fordulójában Zalaegerszegen.

A klub honlapjának beszámolója szerint a DEAC kezdte jobban a mérkőzést, Drenovac bütetőivel és Thames hárompontosával két perc után 5-0-s vezetésre tettek szert. A hazaiak is hamar megérkeztek a mérkőzésbe, Barnett két távolijával szempillantás alatt fordítottak.

A meglehetősen alacsony színvonalú összecsapáson mindkét fél sokat hibázott, és az idő előrehaladtával ez csak a hazaiak malmára hajtotta a vizet. Öt perccel a vége előtt Wilson duplájával újra húszra nőtt a differencia, s bár a játékban abszolút nem volt benne a debreceni feltámadás, ekkora már végérvényesen elkönyvelhettük a ZTE győzelmét (75-55). A végére teljesen összeomlott a DEAC a Holton hármasával már harminc is volt közte, a totális KO-tól csak Thames hármasai és Polyák közelije mentette meg a csapatot.

Zalakerámia ZTE KK – DEAC-Tungsram 91-67 (24-17, 19-12, 23-20, 25-18)

ZTE: De Cosey 12/6, Takács 2, Barnett 12/6, Holton 17/3, Wilson 18/3 csere: Parks 19/12, Horti 7, Révész 2, Németh 2, Csuti, Polster, Makkos.

vezetőedző: Emir Mutapcsics

DEAC: Hagins 16/9, Thames 16/9, Drenovac 16/3, Kovács 2, Aska 6 csere: Tóth 7, Polyák 5/3, Valerio-Bodon -, Kerpel-Fronius,-, Neuwirth -.

vezetőedző: Jorgosz Vovorasz

Jorgosz Vovorasz: Gratulálok a Zalaegerszegnek, teljesen megérdemelten nyertek, ilyen különbséggel is. Nem tudtuk negyven percen keresztül felvinni azt az energiát a pályára, amit ők, a játék minden elemében felülmúltak minket. Ez már sorozatban a harmadik ilyen idegenbeli mérkőzésünk volt, amikor teljesen elfogadhatatlan játékot nyújtunk, ezért minden felellősség engem terhel. Ennek ellenére meg kell találnunk a rossz szereplésünk okát, a szurkolók, a csapat és a klub is többet érdemel ennél.