5-0-ra verte a DEAC Hajdúböszörményt

Sport

A szünetben még döntetlenre állt a kis DEAC és a Hajdúböszörmény ütközete, de Katona László alakulata a második játékrészben ötször is betalált, így kiütéses győzelmet aratott – írja a debreceni csapat weboldalán.
Az újonc Sportiskolával játszott döntetlen után első győzelmére készült a DEAC megyei I. osztályú második csapata szombat délután, Katona László tanítványai a Hajdúböszörményt látták vendégül az Agrártudományi Centrum sportpályáján. Riválisunk tavaly az utolsó helyen zárta a bajnokságot, s idén is vereséggel kezdett, így a mieink tűntek a találkozó esélyesének, különösen annak tükrében, hogy néhány NB III-as játékosra is számíthatott vezetőedzőnk.

Az első játékrész nagy küzdelmet, de kevés helyzetet hozott, főként a mezőnyben folyt a játék. Csapatunk többet birtokolta a labdát, veszélyesebben is játszott, mint ellenfele, ám a kapu előterében rendre rossz döntést hoztak a fiúk, az utolsó passzokba, vagy épp a befejezésekbe sajnos hiba csúszott. A Hajdúböszörmény védekezésre rendezkedett be, s a gyors ellentámadásokra alapozott, ezekből azonban kevés adódott az első negyvenöt percben, így gólnélküli döntetlennél fordultak a felek.

A szünet után aztán új erőre kapott a kis DEAC, alig öt perc telt el a második félidőből, amikor Gaczella távoli bombájával a vezetést is megszereztük. Nem sokkal később ráadásul Reszler Zsoltot kiállította a játékvezető, az emberhátrány pedig végig megroppantotta a lelkesen küzdő böszörményieket. Egyre nagyobb fölényben játszottunk, Kasza Ádám pompás beadását követően Juhász Barnabás megduplázta előnyünket, majd másfél perc leforgása alatt Áros Csenger és Kertész Kornél is betalált, végleg eldöntve a nyitott kérdéseket. A pontot az i-re Gaczella újabb pompás átlövéssel tette fel, második számú csapatunk ötgólos győzelmet aratott a Hajdúböszörmény felett.

Megyei I. osztály, 2. forduló

DEAC II–Hajdúböszörményi TE 5–0 (0–0)

DEAC II: Kovács D. (Ratku, 72.) – Kertész K. (Fodor, 70.), Kemecsei (Balogh Á., 60.), Barabás, Arany, Szabó J. (Hermann, 63.), Papp G. (Csernyánszky, 70.), Jankelic (Áros, a szünetben), Gaczella, Juhász B., Sütő (Kasza, 57.)

Edző: Katona László

Gólszerző: Gaczella (52., 87.), Juhász B. (59.), Áros (66.), Kertész K. (67.)

Katona László: Már az első félidőben kapujához szögeztük ellenfelünket, de ekkor még feszültek voltak a srácok, kimaradtak a helyzeteink. A szünetben rendeztük sorainkat, átbeszéltük, mi hiányzott a gólszerzéshez, s miben kell még javulnunk. Az NB III-as keretből lejátszó Gaczella Robi szépségdíjas gólja megtörte a jeget, nem sokkal később pedig emberelőnybe kerültünk, innentől már csak a különbség volt a kérdés. A második félidőben felszabadult játékot láttam a csapatomtól, a játék minden elemében felülmúltuk a böszörményieket, így ilyen különbséggel is megérdemelt győzelmet arattunk.