Női röplabda Extraliga – Nem jön a Békéscsaba Nyíregyházára

Sport

A koronavírus-járvány miatt a Swietelsky-Békéscsabai RSE nem utazik el a Fatum Nyíregyháza elleni női röplabda Extraliga-döntő hétfői nyitányára.

A békéscsabai klubnak már a Kaposvárral szembeni elődöntő keddi, negyedik mérkőzésén is voltak hiányzói: a szlovák feladó, Barbora Kosekova pozitív tesztet adott, míg a szerb átló, Marta Drpa a mérkőzés reggelére belázasodott, így ő sem utazott el társaival a somogyi találkozóra, melyet nagy csatában, 3-2-re nyert meg Tóth Gábor együttese.

A viharsarkiak honlapjukon vasárnap arról adtak tájékoztatást, hogy jelenleg három játékos rendelkezik pozitív teszttel, az ő pályára lépésük ebben a szezonban már nem valószínű. További öt röplabdázó szerda óta lázzal, hányással és hasmenéssel járó megbetegedéssel küzd. Az ő PCR-tesztjük negatív lett, de egyikük sem tudott edzeni azóta.

“Egyeztettünk ellenfelünkkel, akiknek jeleztük, hogy nincs is olyan szándékunk, hogy a hétfői mérkőzés időpontját módosítsuk. Egyrészt a feszített menetrend sem tenné lehetővé, illetve konzultálva az orvosi stábbal, a probléma mélyebb annál, minthogy a találkozó pár nappal való halasztása megoldást nyújthatna” – közölte a BRSE, hozzátéve, rendelkeznek nyolc játékossal, azaz papíron a mérkőzést le tudnák játszani, viszont több olyan kulcsposzt van, ahol nincs elegendő bevethető játékosuk.

“Mindent megteszünk azért, hogy az április 10-én esedékes 2. mérkőzésre felépüljenek betegeink és folytatni tudjuk a párharcot” – olvasható az állásfoglalásban.

(MTI)

Női röplabda Extraliga – Veszélyben a női döntő első mérkőzése a vírus miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük