Két debreceni bronzérem a kerekesszékes vívók bajnokságán

Sport

A budapesti Törekvés SE sporttelepén a rendezték meg a kerekesszékes vívók Országos Bajnokságát, ahonnan két érmet hoztak el a debreceniek. 

A női kardozók mezőnyében Mező Boglárka képviselte a debreceni vívó klubot. A csoportkör után a debreceni versenyző az elődöntőben kezdhetett, ahol kikapott az NYVSC versenyzőjétől, Veres Amarillától, így bronzéremmel végzett. Sáfrán Sándornak is sikerült egy harmadik helyet szereznie a férfi kardozók mezőnyében. A DHSE vívója negyedik kiemeltként kezdte az egyenes kieséses szakaszt, ahol a nyolcas táblán csapattársával, Göttlinger Dániellel találkozott és 15/10-re verte. Sáfrán Sándor az elődöntőben kikapott az NYVSC kardozójától, Tarjányi Istvántól, és mivel a harmadik helyért nem rendeznek bronzmeccset, így automatikus a dobogó harmadik fokán végzett.

A klub veterán vívói is jól teljesítettek, hiszen a budapesti Országos Bajnokságon a 70 év feletti férfi tőrözőknél Dr. Szentkirályi István aranyat szerzett, míg a női párbajtőrözők 50 év feletti mezőnyében Nagyné Mercs Angéla szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A kadét kardozóknak a német Eislingen-ben rendeztek egy Európai körversenyt, ahol Urbán Ádám a 19. helyen végzett. Ezzel a helyezéssel megerősítette 4. helyét a magyar korosztályos ranglistán, amely válogatottságot ér.

A DHSE-PMD eredményei a kerekesszékes OB-on:
Női kard: 3. Mező Boglárka
Férfi kard: 3. Sáfrán Sándor, 5. Göttlinger Dániel
Férfi párbajtőr: 5. Göttlinger Dániel, 6. Sáfrány Sándor

További eredmények a hétvégéről:
Veterán Országos Bajnokág (Budapest):
Férfi tőr 70+: 1. Dr. Szentkirályi István
Női tőr 50+: 1. Nagyné Mercs Angéla
Férfi Kadét Európai Körverseny (Eislingen): 19. Urbán Ádám