Autóval, majd futva menekült a szabolcsi pénzügyőrök elől a cigicsempész

Autóval, majd futva menekült a szabolcsi pénzügyőrök elől a cigicsempész

Rendőrség

Autóval, majd később futva menekült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei elől egy fiatal férfi, akit ezer doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával csíptek nyakon Szabolcs-Szatmár-Bereg megyénél. Az Eperjeske pályaudvar közelében ellenőrizték a tehervonatokat az egyenruhások, amikor egy fehér színű, magyar rendszámú autóra figyeltek fel. A magyar sofőr azzal vonta magára a figyelmet, hogy amikor a pénzügyőröket észrevette, hirtelen irányt váltott és elhajtott.

A NAV közlése szerint a keresett autó kis idő múlva ismét feltűnt Eperjeskén, ekkor a járőrök ismét megpróbálták az útját állni, de az a megkülönböztető fényjelzést figyelmen kívül hagyva, nagy sebességgel visszafordult. Időközben megérkezett az erősítés a helyszínre, így nem sokkal később a közeli erdős területen megtalálták az autót és a bokorban bujkáló 27 éves férfit, aki éppen az autójában csempészett ezer doboz cigarettától próbált megszabadulni a fák között.

A pénzügyőrök a 2,3 millió forint értékű illegális dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekményének elkövetése miatt indítottak eljárást.