Porcsalma gyilkosság

Súlyos büntetést kaptak a porcsalmai gyilkosság elkövetői

Rendőrség

Nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek és ítélte 20-20 év fegyházbüntetésre, valamint 10-10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre a Nyíregyházi Törvényszék 2023. október 25-én azt a két vádlottat, akik vízbe fojtottak egy idős férfit. – közölte a Nyíregyházi Törvényszék

2022. február 21-én a vádlottak megállapodtak abban, hogy altató tablettát kevernek a sértett borába és megitatják vele, majd ellopják a nyugdíját és egyéb vagyontárgyait. Ennek megfelelően J.M. vádlott altatót vett magához, majd Á.F. vádlottal együtt 20 óra körül megjelentek a sértett porcsalmai házában. J.M. vádlott a sértettet borral kínálta, majd kihasználva az idős férfi figyelmetlenségét, poharába öntötte a korábban porrá zúzott gyógyszert. Miután a sértett megitta az altatóval kevert bort, bódult állapotba került. Ezt kihasználva a vádlottak pénz után kezdtek kutatni a lakásban, azonban a sértett magához tért és felelősségre vonta őket, mely miatt kezeit lefogva a fürdőszobába vonszolták. Ezt követően Á.F. vádlott az ittas és bódult állapotban lévő sértett fejét a vízzel teli fürdőkádba nyomta, miközben társa a kezeit fogta le, hogy ne tudjon védekezni.

Emberölés miatt emeltek vádat a porcsalmai férfi feltételezett gyilkosai ellen

Miután a sértett fulladás következtében életét vesztette, a vádlottak a házból 290.000 forint készpénzt és különböző élelmiszereket vettek magukhoz, majd távoztak a helyszínről. Az ítélet nem jogerős, az ügyész életfogytig tartó szabadságvesztésért, míg az I. rendű vádlott védője eltérő tényállás és jogi minősítés megállapításáért, a II. rendű vádlott védője elsősorban felmentésért fellebbezett. A jogerős döntést a Debreceni Ítélőtábla fogja meghozni.

A bíróság a vádlottak letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség a porcsalmai gyilkosokra