Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Fogházba kerülhet az a szabolcsi férfi, aki egy nemlétező trambulint adott el 75 vevőnek

Rendőrség

Jónéhány család nyári szórakozását keserítette meg 2020 nyarán az a férfi, aki interneten hirdetett eladásra olyan trambulint, amely nem is állt a tulajdonában, majd a vevők által elutalt vételárat elköltötte. – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

Az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei  községében élő 25 éves férfi 2020. május-június hónapjaiban hirdetést adott fel az egyik ismert internetes hirdetési oldalon, és egy trambulint kínált eladásra. Vételárként 12.000 forinttól 40.000 forintig terjedő összeget jelölt meg, a nagyobb értékhez már nagyobb trambulint hirdetett a vádlott. Azt kérte a vevőktől a férfi, hogy a vételárat előre utalják el az ő élettársa nevén lévő bankszámlára, majd miután a pénz megérkezett, a férfi elérhetetlenné vált, és persze a trambulint sem küldte el a hoppon maradt vevőknek. A pénzt pedig megélhetésére fordította.

Az ország egész területéről 75 sértettet kutatott fel a rendőrség, az ügyészség pedig 75 rendbeli csalás vétségével vádolja a férfit. A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság egy év és két hónap fogházbüntetésre ítélje a férfit abban az esetben, ha beismerő vallomást tesz és nem kéri a tárgyalás megtartását.

Ugyanebben az időszakban – tehát 2020 nyarán – a férfi még több mint száz bűncselekményt követett el hasonló módon, amelyekért jelenleg már tölti a fogházbüntetését.