Ököl, verekedés

Esküvő, kocsma, súlyos testi sértés – ítéletet hozott a Nyíregyházi Törvényszék

Rendőrség

Testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek és ítélte négy év börtönbüntetésre, valamint négy év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre a Nyíregyházi Törvényszék 2023. szeptember 18-án azt a vádlottat, aki a tavalyi év őszén kis híján halálra vert egy férfit. – közölte a Nyíregyházi Törvényszék

A férfi 2022. október 30-án egy esküvőn vett részt, majd hazafelé a reggeli órákban még betért a helyi kocsmába. Annak teraszán tartózkodott az ittas állapotban lévő sértett, akivel ismeretlen okból összeszólalkoztak. Ennek során L.B. vádlott öt alkalommal, közepes erővel, ököllel fejen ütötte a sértettet, aki a bántalmazás következtében a sértett földre esett és eszméletét vesztette. Sérülései közvetett életveszélyes állapotot idéztek elő.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezést jelentett be ellene. A vádlott és védője a tárgyaláson nem vett részt, részükre postai úton kézbesíti a bíróság az ítéletét. A jogerős döntést a Debreceni Ítélőtábla fogja meghozni.