encsencsi kábítószer kereskedők letartóztatása

Egy nap alatt hat kábítószer-dílert fogtak el Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében

Rendőrség

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Nyírbátori Rendőrkapitányság nyomozói, valamint a Jonatán közterületi bevetési egység munkatársai összehangolt rendőri akció keretében kábítószer-kereskedelem miatt H. R. 27 éves, V. B. 26 éves és H. L.-né 50 éves encsencsi lakosokat őrizetbe vették. – közölte a police.hu.

A 27 éves gyanúsított a nyírbogáti tartózkodási helyén a vele egy háztartásban élő 26 éves társával árulta a kábítószereket. A vevőiket a lakóház ablakán át, vagy az udvaron szolgálták ki. A rendőrök a nyírbogáti lakóingatlanban 2023. március 23-án tartottak kutatást, és kábítószer gyanús anyagot foglaltak le a konyhaszekrényből, valamint a 27 éves gyanúsítot ruhájában is találtak illegális szereket. A lakóházban lévő kályhából egy összeégett mobiltelefont, és egy digitális mérleget is lefoglaltak, amelyeket a gyanúsítottak igyekeztek a rendőrök érkezésekor megsemmisíteni. Az ügyben gyanúsított H. L.-né 50 éves encsencsi lakos is, aki a megalapozott gyanú szerint a fia, H. R. által beszerzett, és tőle kapott kábítószereket árusította távollétében az encsencsi otthonukban. A rendőrök az encsencsi lakóházban is kutatást tartottak, és két csomag kábítószer gyanús anyagot, valamint több százezer forint összegű készpénzt foglaltak le. A 27 éves gyanúsítottat őrizetbe vették és kérvényezték a  letartóztatását, míg a társai szabadlábon védekezhetnek.

A nyomozók 2023. március 23-án egy nyírbátori családi házban is kutatást tartottak, ahol lefoglaltak 230,5 gramm mennyiségű kábítószer gyanúját keltő anyagot, amelynek egy része eladásra készen önzáró tasakokba kiporciózva várta vevőit, valamint digitális mérlegeket, mobiltelefont és csomagolóanyagokat, amelyeket a gyanúsítottak a bűnös tevékenység folytatásához használtak. A kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével vádolt család tagjai. J. I. S. 57 éves, J. I. S. 30 éves, és J. I. S.-né 50 éves nyírbátori lakosok kábítószereket árusítottak ügyfeleiknek. A szülők nyírbátori lakóhelyükön, míg fiúk Nyírbogáton terjesztette a kábító hatású tiltott anyagot, amelyet pakkonként ötezer forintért adtak. A nyírbátori nyomozók a családtagokat kábítószer-kereskedelem miatt kihallgatták, az apát és a fiát őrizetbe vették és kérvényezték a letartóztatásukat, míg az asszony szabadlábon védekezhet.

fotó:police.hu