Újabb embert gyanúsít bűnrészességgel a rendőrség a Mamma Mia szórakozóhely előtti verekedéssel kapcsolatban

Rendőrség

A 46 éves apát is gyanúsítottként kezeli a rendőrség a nyíregyházi Mamma Mia  szórakozóhely előtt kialakult verekedésben. A két fiát korábban őrizetbe vette a rendőrség 30 napra.

2023. március 4-én hajnalban a nyíregyházi szórakozóhely előtt szóváltás alakult a biztonsági szolgálat munkatársai és a három férfi között, ami verekedésig fajult. A családtagokból álló háromfős társaság azt sérelmezte, hogy a biztonsági őrök egyiküket nem engedték be a szórakozóhelyre. A vita hevében az egyik fiú kezén boxerrel megütött egy biztonsági őrt, ezután tört ki a verekedés. A résztvevők kölcsönösen bántalmazták, ütötték-rúgták egymást. A verekedés következtében az egyik biztonsági őr súlyos szemsérülést, a fia érdekében fellépő apa súlyos, életveszélyes, fiai könnyű sérüléseket szenvedtek.

A nyomozók az ügyben haladéktalanul elvégzett nyomozási cselekmények útján beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján még 2023. március 4-én kihallgattak négy gyanúsítottat. K. T. 33 éves tiszarádi lakos és G. Gy. 48 éves kótaji lakos biztonsági őröket őrizetbe is vették és előzetes letartóztatásba helyezték őket.  F. M. 19 éves és F. P. 21 éves nyíregyházi lakosokat szintén garázdaság és testi sértés, valamint kábítószer birtoklása miatt kihallgatták, mivel az elvégzett mintavétel szervezetükben kábítószer hatóanyagának jelenlétét mutatta ki. A rendőrök a fiatalabb férfitól 7,5 gramm mennyiségű kábítószer gyanúját keltő anyagot foglaltak le.

A folyamatban lévő büntetőeljárásban beszerzett bizonyítási eszközök alapján a Szabolcs vármegyei nyomozók az elmúlt napokban további öt gyanúsítottat hallgattak ki. Gyanúsítottja az ügynek a fiúk apja F. J. 46 éves nyíregyházi lakos, akit a verekedés után súlyos, életveszélyes sérülésekkel kórházba vittek, és kihallgatása csak gyógykezelésének befejezése után volt lehetséges. A nyomozók a férfit csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával 2023. március 14-én gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.