Csillag börtön, fegyház, börtönbüntetés

Tényleges életfogytiglanra ítéltek két koldust emberölésért

Rendőrség

Társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla két férfit, akik 2020-ban megölték lakótársukat Komáromban; a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 30-30 évben határozta meg a másodfokú bíróság – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség kedden az MTI-vel.

Az ítélőtábla a hétfői határozatával – egyetértve a főügyészség indítványával – öt-öt évvel súlyosította a Tatabányai Törvényszék elsőfokú ítéletét a feltételes szabadságra bocsátás lehetséges időpontját illetően. A jogerős ítélet szerint a három férfi együtt lakott az egyik támadó komáromi otthonában, “lezüllött, munkakerülő, italozó életmódot folytattak és kéregetésből éltek”.

Együtt italoztak 2020. június 17-én is, amikor a lakás tulajdonosa arra kérte a sértettet, hogy halkítsa le a zenét, mert aludni szeretne. A sértett ennek nem tett eleget és fenyegető kijelentéseket tett, ami miatt lakótársai nekiestek. Rugdosták, ütötték, verték, az egyik támadó a kezére láncfűrészláncot tekert, azzal ütlegelte a földre került férfit. A bántalmazás után a sértettet egy kiszerelt autósülésre fektették és szőnyeggel letakarták. A férfi aznap éjszaka meghalt. A lakás tulajdonosa harmadnap reggel hívott mentőket.

A sértett 47 különféle sérülést szenvedett, “életének megmentésére csak azonnal érkező, szakszerű segítség mellett kínálkozott volna elméleti esély” – írta a főügyészség.